torstai 19.5.2022 | 11:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Lukijalta: Vain Väyrynen voi Suomen pelastaa Natosta

Perholainen sotaveteraani, entinen kansanedustaja ja maatalousministeri kirjoittaa mielipidekirjoituksessaan Natosta

Heimo Linna
Ke 16.1.2019 klo 19:00

Sotaveteraanina minua harmittaa se poliittinen keskustelu, jota nyt ennen tulevia vaaleja käydään niistä asioista, joilla eri puolueet pyrkivät saamaan kansanedustajia tulevaan eduskuntaan.

Kahdessa viime sodassa kenraali Laguksen joukkojen etulinjan taistelujoukkojen yhtenä ryhmänjohtajana taistelleena Suomen itsenäisyyden puolesta minä voin sanoa, että tärkein asia, mistä eduskunta voi päättää, on pitää Suomi itsenäisenä ja sotilasliitoista riippumattomana valtiona.

Kaikkien galluppien suorittamien mielipidemittausten mukaan koko itsenäisyysajan Suomen kansan selvä enemmistö on ollut kanssani samaa mieltä.

Minä olen ollut samanaikaisesti samassa hallituksessa Paavo Väyrysen kanssa, ja tunnen tarkasti hänen tinkimättömän ihmisluonteensa ja toivon, että kaikki Suomen itsenäisyyttä kannattavat henkilöt tulevissa valtiollisissa vaaleissa äänestäisivät Paavo Väyrysen johtamaa puoluetta, sillä se on ainoa tie, jolla Suomen itsenäisyys voidaan vielä säilyttää.

Kun Suomi vietti 2017 valtiollisen itsenäisyytensä satavuotisjuhlia, tuli onnitteluja valtavasti maailmanlaajuisesti. Harvat valtiot ovat kyenneet todellisen itsenäisyyden hankkimaan ja sen säilyttämään.

Suomi on tällä hetkellä onnellisessa asemassa, kun se sijaitsee jaetun maailman rajalla, mutta sillä ei ole vihollisia.

Kyllä Suomikin on joutunut raskaan hinnan itsenäisyydestään maksamaan, sillä tilastojen mukaan itsenäisyyden hintana noi 92 500 miestä makaa sankarihaudoissa.

Minä saan olla kiitollinen elämälleni, kun Lapin sodassa vaikeassa rynnäkkötilanteessa tajusin tekeytyä valekuolleeksi ja vältin joutumisen sankarihautaan.

Kun sodasta selvisin terveenä, sotakokemukseni jätti minuun sellaisen velvollisuuden, että aina kun siihen tulee tilaisuus, yritän vaatia poliittisia päättäjiä toimimaan ihmisyyden puolesta.

Minä tunnen velvollisuudekseni vedota Paavo Väyrysen puolesta tämän vuoden aikana pidettävissä valtiollisissa vaaleissa, sillä vain hänen johdollaan Suomi voi säilyttää todellisen itsenäisyyden ja säilyä sotilasliittojen ulkopuolella.

Kun Paavo Väyrynen pitää tavoitteenaan, että Suomi ei mene sotilasliitto Naton jäseneksi, niin tässä asiassa hänellä on vaaleissa äänestäjien enemmistön tuki.

Heimo Linna

sotaveteraani

ent. kansanedustaja ja maatalousministeri

#