maanantai 20.3.2023 | 17:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Koulukuvapaketin hinta yllättää – Bisnes tehdään erikoistuotteilla

To 27.10.2022 klo 07:00

Menneitä ovat ajat, kun lähistudion valokuvaaja kävi ikuistamassa koululuokat kuviin ja myöhemmin myös yksityiskuviin.

Nyt kuvauksen hoitavat lähinnä kaksi valtakunnallista suurta toimijaa, jotka urakoivat muutaman päivän aikana luokkakuvat, potretit sekä sisarus- ja kaverikuvat koululaisista.

Vanhemmat täyttävät ennen kuvausta planketin, jonka tunnuksen perusteella pääsee pian verkkopalvelusta valitsemaan tilattavat kuvat.

Vetelissä halvin paketti piti tänä vuonna sisällään kaksi kymppikoon muotokuvaa sekä aiemmista vuosista poikkeavan, kymppikuvan kokoisen luokkakuvan. Tämän olisi saanut tilata toimituskulujen hinnalla. Edullisimpien pakettien hinnat ja sisältö riippuu kilpailutuksesta ja on hyvä, että peruspaketti on hilattu noinkin kohtuulliseksi.

Muoti-ilmiönä pidän sitä, että jääkaappien ovissa on magneetteina jokaisen lapsen yksityiskuva. Magneetin hinta hipoo jo kymppiä, eli yhden lapsen koko peruskoulu-uran kuvat jääkaapissa maksavat lähes satasen. Alkaa kuvamagneetitkin olemaan itse jääkaappia arvokkaammat, jos perheessä on useita lapsia.

Erikoiskuvatuotteet hilaavat kuvapaketin hintaa helposti ylös.

Printtikuvan asemaa kuitenkin puolustaa se, että eipä näitä muuten tule vuosittain tilattua fyysisiksi tuotteiksi. Kritisoin kuitenkin erikoiskuvatuotteiden hintaa, mikä on kuvausfirmoille se todellinen bisnes.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.