Mielipiteet

Jari Mäkelän mielipidekirjoitus: Kunnan asioiden hoitamisesta

Hannu Haukilahti kirjoitti viime Perhiksessä kauniita sanoja. Olen aivan samaa mieltä, että kuntastrategia on tärkeä työkalu kunnan asioiden hoitoon ja se pitäisi yhteisesti laatia valtuuston kanssa hyvässä hengessä. Valtuustokauden aikana olisi myös hyvä seurata, miten yhteinen strategia toteutuu. Valitettavasti tässäkään ei yhteinen tahto toteutunut. Emme ole missään vaiheessa kieltäytyneet strategian tekemisestä, mutta ulkopuolista kallista vetäjää emme halunneet. Keskusta halusi strategiaa vetämään konsultin, johon muistini mukaan varattiin 13 000 euroa käytettäväksi.

Lopullista summaa en ole saanut nähtäväksi ja riittikökään se? Emme olisi halunneet käyttää kunnan rahoja tällaiseen. Uskoimme, että srategian tekemisen pystyy vetämään joku virkamiehistä tai joku valtuutettu, kuten ennenkin. Siksi emme lähteneet mukaan, koska mielestämme se oli yhteisten rahojen tuhlausta, vaikka hotellissa olisi ilmaiset lounaat olleet tarjolla. Valmistuneessa strategiassa emme kannattaneet suunnitelmaa tuulivoimarakentamisesta.

Jossain vaiheessa sanoin hankintastrategian tärkeydestä, jota ei otettu kuuleviin korviin. Kunnan sivuilta löytyy toki 2014 päivitetty hankintaohje. Ainakin se pitäisi päivittää niin, että vielä paremmin otettaisiin kilpailutuksissa ja pienemmissä hankkeissa oman kunnan yrittäjät huomioon.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sähkölaitoksen hallitukseen olemme toivoneet leveämpiä hartioita, eikä pienelle piirille lankeavaa yksinvaltaa. Energia on kuntamme tärkeimpiä yhtiöitä. On tärkeää, että se pysyy kuntamme omituksessa, eikä sitä esimerkiksi myydä globaaleille sijoittajille, jotka nyhtäisivät korkeilla siirtohinnoilla kuntalaisiamme. Samoin toki on Vesilaitoksen tärkeää pysyä omissa käsissä. Elämisen hinta ei saa muodostua liian kalliiksi rahan ahneiden sijoittajien hyödyksi.

Lähimenneisyydestä valitettavasti löytyy huonoja kauppoja. Esimerkiksi Kemoran ostoon olisi löytynyt paikallinen toimija, vieläpä paremmalla tarjouksella. Nyt näemme, miten Kemora on kehittynyt.

Harjun rivitaloon tehtiin kallis kattoremontti. Ai niin, koko talo purettiin viime talvena. Hyvää asiassa on kuitenkin se, että on otettu opiksi ja lahoja taloja on muitakin purettu. Kieltämättä ryhmästämme on aistittavissa turhautuneisuus. Kaikki perussuomalaiset ottavat kokouksissa vilkkaasti kantaa. Toisin kuin keskustalaiset.

Mutta kuten tv-kakkosella pyörivässä maalaiskomediassa sanotaan: "Kuusniemen kunnan tapa." Onneksi meillä sentään ei ole Kylmälehdon tapaisia "häslääjiä."

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kirjoittaja on Vetelin kunnanvaltuuston jäsen (ps.).

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä