Kulttuuri

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat julkisti vuoden 2023 showcase-yhtyeensä

Polenta voitti Konsta Jylhä -kilpailun Kaustisella vuonna 2019. Mikko Malmivaaran (vas.), Aino Kinnusen, Olli Sippolan ja Veera Kuisman yhtye on nyt yksi Kaustisen kansanmusiikkijuhlien showcase-yhtyeistä. Kuva: Tommi Ahonen

Kaustisen kansanmusiikkijuhlien tämän vuoden show case -yhtyeiksi on valittu Hurja Halla, Polenta ja Pelkka Poutanen.

Hurja Halla tulee Joensuusta. Yhtyeeseen kuuluvat Liisa Haapanen (sello, laulu), Janne Ojajärvi (pitkähuilut, munniharput, huuliharput, laulu) ja Eve Pietarinen (lyömäsoittimet, laulu).

Pelkka Poutanen on puolestaan tamperelaisen laulaja-säveltäjä Petra Poutasen sooloprojekti. Hänen debyyttialbuminsa Pyhä veri vuotaa nousi Etno-Emman ehdokkaaksi ja on nyt vuoden 2023 Teosto-palkintoehdokas.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Polenta puolestaan ammentaa kaustislaisesta viuluperinteestä. Kokoonpanossa soittavat Veera Kuisma (viulu), Aino Kinnunen (viulu), Olli Sippola (5-kielinen viulu, mandoliini) ja Mikko Malmivaara (kitara).

Kansanmusiikkijuhlien showcase-sarjassa esitellään nousevia ja kansainvälistyviä kansanmusiikin kokoonpanoja.

Haku festivaalien showcase -yhtyeeksi päättyi helmikuussa. Kansanmusiikkijuhlien ohjelmajohtaja Anne-Mari Hakamäki kertoo, että hakijoiden taso oli tänä vuonna poikkeuksellisen kova.

– Kolmekymmentä hyvää hakemusta, määrä on yksi suurimmista. Olemme todella tyytyväisiä tähän konseptiin. Viime vuoden kansainvälinen delegaatio ja verkostoitumistilaisuus lisäsivät selkeästi tasoa hakijoiden joukossa, Anne-Mari Hakamäki toteaa festivaalien tiedotteessa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Myös tänä vuonna festivaali kutsuu showcase-yhtyeiden keikoille ulkomaisia delegaatteja ja tarjoaa yhtyeille mahdollisuuden verkostoitua heidän kanssaan.

Music Finland auttaa yhtyettä valmistautumaan Kaustisen festivaalikeikkoihin tarjoamalla valmennusta oman osaamisen markkinointiin sekä delegaation kanssa verkostoitumiseen ja kansainvälisten kontaktien luomiseen.

Yle Radio 1 puolestaan taltioi jokaisen yhtyeen klubikeikan.

Mikä valittuja showcase-yhtyeitä yhdistää, ohjelmajohtaja Hakamäki?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ne ovat musiikillisesti erilaisia keskenään, mutta kaikki ovat jo tähän mennessä tehneet määrätietoista työtä oman uransa eteen. Heillä on tavoitteet korkealla ja eteenpäin menemisen meininki. He toimivat kansanmusiikin kentällä ammattimaisesti, ovat verkostoituneet monipuolisesti ja hakevat kansainvälisiä kontakteja.

Kaustinen Folk Music Festivalin kevään ohjelmajulkistus on 4. huhtikuuta. Pohjoismaiden suurimmat kansanmusiikkijuhlat järjestetään Kaustisella 56. kerran 10.–16. heinäkuuta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä