Kesän 2023 hauskimmat lasten keinut ja liukumäet

Kesällä 2023 lasten keinut ja liukumäet ovat saaneet innoituksensa perinteisistä klassikoista, mutta sisältävät uusia kivoja ominaisuuksia entistäkin hauskempaan leikkiin.

Jos kotipihan tai kesämökin piha kaipaa päivitystä, nappaa tästä artikkelista vinkit uuden keinun tai liukumäen hankintaan!

Hauskat keinu- ja liukumäkimallit kesään

Paras leikkiin innostava keinu ja turvallinen liukumäki kesällä 2023 on saanut mallinsa pihaleikkivälineiden klassikoista. Tämän kesän suosituin keinu ja liukumäki sisältävät kuitenkin ripauksen jotain uutta ja hauskaa. Perinteinen vauvakeinu ja puuhun tai telineeseen kiinnitetty keinu ovat saaneet rinnalleen uudenmallisia keinuja. Liukumäki ei enää ole jättikokoinen, vaan liukumäkiä löytyy eri mallisia ja eri toiminnallisuuksilla.

Harkitse näitä keinumalleja perinteisen keinun sijaan

Jos pihalla on sopiva puu tai valmiiksi teline keinulle, voit kiinnittää siihen perinteisen yhden istuttavan keinun sijaan hämähäkki- tai pesäkeinun. Hämähäkkikeinussa keinu on punottu köydestä ja istuin muistuttaa hämähäkin seittiä. Pesäkeinussa keinun istuin on umpinaista, säänkestävää kangasta. Kumpaankin keinuun mahtuu monta lasta yhtä aikaa.

Hämähäkki- ja pesäkeinut sopivat yli 3-vuotiaille lapsille. Jos lapsi on tätä nuorempi, helppo vaihtoehto keinumiseen voisi olla kiikkuva keinulauta. Kovasta muovista valmistettu lelu keinuu, kun sen päällä istuu yksi tai useampi taapero kerrallaan. Tällainen keinu on helppo, sillä se ei vaadi kiinnitystä mihinkään, ja sen voi helposti siirtää paikasta toiseen. Keinulautaa voi käyttää myös sisällä, ja se sopii yli 18 kuukauden ikäisille lapsille.

Mikäli pihalla ei ole tilaa keinulle, voi keinun asentaa myös terassille. Tällöin sopiva vaihtoehto voisi olla tuolimallinen riippukeinu, jota voivat käyttää myös perheen aikuiset. Vauhdit eivät ole tällaisessa keinussa kovat, mutta köllöttely on pehmeän selkänojan myötä mukavampaa.

Nämä kolme erilaista keinua ovat kivoja vaihtoehtoja perinteisille keinumalleille. Keinut sopivat hyvin myös lahjaksi. Löydät tässä mainitut keinumallit Hobby Hall -verkkokaupan valikoimasta.

Valitse uusi liukumäki käyttäjän mukaan

Liukumäen ei enää tarvitse olla iso metallista valmistettu järkäle, vaan nykyään liukumäkiä on saatavilla monia erilaisia. Vauvoille ja alle kouluikäisille lapsille kätevin vaihtoehto on muovista valmistettu pieni liukumäki. Sen etuna on siirreltävyys: liukumäkeä ei tarvitse kiinnittää mihinkään ja sitä voi käyttää niin sisällä kuin ulkona. Pienten lasten liukumäkiä löytyy hyvä valikoima Hobby Hallin sivuilta.

Entä jos liukumäen sijaan pihassa olisikin vesiliukumäki? Markkinoilla on uima-allaskokonaisuuksia, joissa vesiliukumäki on valmiina. Hobby Hallista löydät lisäksi vesiliukumaton, jonka voi sijoittaa loivaan mäkeen. Tuotteessa on vesisuihku, jonka ansiosta mäki pysyy liukkaana.

Kaikista pitkäikäisin, mutta myös hintavin ratkaisu, on kiinteän liukumäen asentaminen omalle pihalle. Kiipeilytelineen ja liukumäen yhdistävä pihaleikkiväline on monipuolinen ja yleensä myös kestävä vaihtoehto, jossa viihtyvät isommatkin lapset. Jos vuokraat lomamökkiä lapsiperheille, kiinteä pihaleikkiväline on todennäköisesti paras ratkaisu pihaan.

Näin varmistat kivat leikit keinussa ja liukumäessä

Kun valitset sopivaa keinua tai liukumäkeä, muista nämä asiat:

1. Keinujen ja liukumäkien tulee olla turvallisia käyttää. Tarkista, että ne täyttävät turvallisuusstandardit. Keinujen ja liukumäkien alustan tulee olla tasainen ja tukeva. Varmista, että kiinnitys on varmasti pitävä.

2. Keinun tai liukumäen koko tulee olla sopiva suhteessa lapsen ikään ja kokoon. Tarkista tuotteen suositusikä ja painoraja.

3. Keinujen ja liukumäkien ympärillä tulee olla riittävästi tilaa, jotta lapset eivät loukkaa itseään käyttäessään niitä. Hanki tarvittaessa alustaksi pehmeää hiekkaa tai tee aita, joka estää esimerkiksi keinun alle juoksemisen.

4. Ota huomioon keinujen ja liukumäkien materiaalit sekä niiden huolto. Esimerkiksi metalliset liukumäet voivat kuumeta auringossa, ja ne voivat olla liukkaita märällä säällä. Puukeinuissa on puolestaan tärkeää tarkistaa, että ne on käsitelty säänkestäväksi.

5. Keinut ja liukumäet tulee huoltaa säännöllisesti. Tarkista, että kiinnitykset ja tuennat pitävät. Puhdista keinu tai liukumäki säännöllisesti ja tarkista samalla, ettei tuotteeseen ole tullut halkeamia tai muita vikoja.

Hauskoja leikkihetkiä!