Lainaa heti tilille eri ikäisille: nuorille, keski-ikäisille ja eläkeläisille

Netistä on mahdollista saada lainaa pankkitililleen saman vuorokauden aikana. Näitä lainapalveluita ei käytä pelkästään nuoret urbaanit ihmiset, vaan yhtä lailla myös keski-ikäiset ja eläkeläiset. Koska vakuudettomille lainoille asetettiin vuonna 2019 korkokatto, on lainaa mahdollista saada myös pienillä kuluilla.

Täysi-ikäisyys ja muut vaatimukset

Lainaa saadakseen myös netissä on aluksi täytettävä lainahakemus. Lainanantajilla on omat kriteerinsä, kenelle lainaa myönnetään ja kenelle ei. Yleisiä vaatimuksia ovat:

•Ikää vähintään 18-vuotta

•Säännöllisiä ansio- tai eläketuloja

•Osoite Suomessa

•Puhtaat luottotiedot

Kuka tahansa ei siis voi saada lainaa edes netistä. Jotta lainan hakeminen onnistuu netissä, hakijalla tulee tyypillisesti olla myös verkkopankkitunnukset sekä puhelinnumero viestien vastaanottamista varten.

Lainarahan saaminen on kovin hankalaa, jos luottotiedoissa on aktiivisia merkintöjä. Jos lainan saaminen on kuitenkin kiinni esimerkiksi pienistä ansiotuloista, voi olla hyvä idea hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tällöin lainahakemuksessa ilmoitetaan myös rinnakkaishakijan tiedot ja päähakija ja rinnakkaishakija vastaavat yhdessä lainan takaisinmaksusta.

Lainarahaa nuorten vapaa-aikaan

Nuoret aikuiset voivat hakea lainaa Vippi.orgista, joka on kotimainen ja turvallinen lainapalvelu. Palvelun avulla on mahdollista saada rahaa jo saman vuorokauden aikana, joten sivusto soveltuu myös äkillisiin rahantarpeisiin. Nuoret aikuiset voivat tarvita nopeasti rahaa esimerkiksi tärkeää verkko-ostosta varten, laskujen maksamista varten tai jonkin tapahtuman pääsylipun ostamista varten.

Myös nuorten kannattaa huomioida, että lainan ottaminen sisältää aina kustannuksia, kuten korot ja mahdolliset muut kulut, ja laina on maksettava takaisin määräajassa. Myös nuorilla tulisi siis olla jokin vakaa tulonlähde, ettei lainan ottaminen ole liian riskialtista. Tulonlähteen ei kuitenkaan tarvitse olla päivätyö, vaan esimerkiksi opiskelujen ohessa tehtävät iltatyöt voivat riittää saavuttamaan riittävän tulotason.

Nopea rahoitus keski-ikäisten tarpeisiin

Kulutusluottojen ja vippien käyttäminen ei ole vain nuorten aikuisten tapa maksaa äkillisiä kuluja, vaan yhtä lailla myös keski-ikäisten ja vanhempien on joskus turvauduttava nopeasti saatavaan lainarahaan. Elämässä tulee ajoittain yllättäviä kuluja, kuten autoon tarvittava kallis korjaus, lääkärikäynti tai muita odottamattomia menoja. Nopeasti saatava vippi voi tällöin tuoda pelastuksen arkeen.

Netistä voi saada suurempiakin lainasummia jopa saman vuorokauden aikana tililleen. Sivustolla Vippi.org voi hakea tuhansienkin eurojen lainan täyttämällä lainahakemuksen ja hyväksymällä lainatarjouksen omilla verkkopankkitunnuksillaan. Rahaa voi siis saada nopeasti ja edullisesti myös esimerkiksi kaikenlaista kodin remontointia, matkaa tai vaikka uutta autoa varten.

Netistä on nykyisin mahdollista saada pieniä lainoja edullisesti, koska nimelliskorolle ja lainasta perittäville kuluille on asetettu katto. Laina-aikaa on myös mahdollista saada usein jopa noin 15 vuotta, joten lainan takaisinmaksaminen onnistuu usein ilman suurempia ponnisteluja. Lainan lyhennys tapahtuu kuukausittain pienissä erissä.

Eläkkeelläkin voi iskeä äkillinen lainan tarve

Aina eläke ja säästöt eivät riitä kattamaan kaikkia äkillisiä kuluja. Eläkeläisillä esimerkiksi kalliit lääkärikäynnit voivat tuntua nopeastikin kukkarossa, jos suurta taloudellista puskuria ei pankkitilillä ole. Vippi.orgista lainaa voi kuitenkin saada myös ikäihmiset, kunhan hakijalla on säännölliset eläketulot.

Netistä lainan hakeminen on tehty helpoksi myös vanhemmille ihmisille. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että jos henkilö osaa lukea sähköpostit ja käyttää verkkopankkia, osaa hän myös hakea netistä lainaa. Hakijan tulee täyttää lainahakemus omilla tiedoillaan ja koko lainanhakuprosessi tapahtuu netin kautta sähköisesti. Lainaa on siis mahdollista saada käymättä lainkaan pankin konttorilla.

Netistä lainaa haettaessa on tyypillistä, että lainahakemuksen lähettämisen jälkeen saa sähköpostitse nopeasti lainatarjouksen. Lainatarjousta ei ole pakko hyväksyä, eli kyseessä on todellakin vasta tarjous. Mikäli lainatarjous kuitenkin miellyttää, voi lainasopimuksen allekirjoittaa omilla pankkitunnuksillaan.

Ilman takaajaa ja vakuuksia

Vippi.orgin kautta eri-ikäiset suomalaiset voivat hakea lainaa ilman takaajaa ja vakuuksia. Lainan hakeminen on siis tehty mahdollisimman helpoksi ja rahaa on mahdollista saada täysin itsenäisesti. Lainan saaminen myös nopeutuu, kun takaajan ja vakuuksien tietoja ei tarvitse selvitellä.

Vaikka lainan saaminen onkin tehty helpoksi, pitää lainanottamista kuitenkin aina harkita vakaasti. Lainaan liittyy aina myös kuluja ja lainan takaisinmaksusta on selviydyttävä sovitusti. Lainaa ei siis tule hakea, jos ei ole säännöllisiä tuloja maksaa laina takaisin.