Paikallisuutiset

Pienet pankit valmistautuvat päättäviin kokouksiin – OP Jokilaakson fuusio etenee

Lesti- ja Perhonjokilaaksossa sijaitsevan uuden pankkifuusion suunnitelmat etenevät ja toukokuun viimeisenä päivänä pankkien osuuskunnat ja edustajistot kokoontuvat päättämään fuusiosta.

– Koronarajoituksista riippuen, kokous pidetään meillä Halsualla koululla ja järjestetään yhteydet luokkiin, kertoo OP Halsua-Ylipään hallituksen puheenjohtajaPasi Patana.

Kokouksiin oli ennakkoilmoittautuminen 24. toukokuuta mennessä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Fuusioitumista suunnittelevat Halsua-Ylipään, Perhonjokilaakson, Toholammin ja Ullavan osuuspankit. Uuden pankin nimeksi tulisi OP Jokilaaksot ja toiminta uudessa pankissa voisi alkaa marraskuun alussa.

Uuden pankin nimestä oltiin yksimielisiä.

– Sote-puolella Jokilaaksoja on käytetty, että ei sitä tarvinut miettiä. Katsottiin, että tuohan se on, Patana sanoo.

Mikäli käy niin, että jonkun pankin kokous ei fuusioitumista hyväksyisi, jatkavat muut yhdistymistä siitäkin huolimatta. Pankkien hallitukset ovat yksimielisesti fuusion kannalla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hankkeessa mukana olevilla pankeilla on yhteinen tahtotila vahvistaa alueen elinvoimaa ja omistaja-asiakkaiden palveluita tulevaisuudessa. Meidän näkökulmasta hankkeen tärkein tavoite on varmistaa ja turvata pankkipalveluiden saatavuus asiakkaillemme, sanoo OP Ullavan hallituksen puheenjohtajaRiitta Rahkola.

– Pankin nykyinen koko ei riitä tulevaisuudessa vastaamaan asiakastarpeisiin eikä sääntelyyn. Yhdistymisellä varmistetaan pankin palvelukyky ja tehokkuus, kertoo Patana.

Pankkien nykyiset konttorit jatkavat toimintaansa Halsualla, Lestijärvellä, Kaustisella, Toholammilla, Ullavassa, Vetelissä ja Vetelin Ylipäässä. Asiakkaiden tilinumerot, kortit ja verkkopalvelut toimivat kuten tähänkin saakka.

OP Ullavan konttorissa työskentelevä asiakkuusasiantuntijaTaija Korpi kertoo, että asiakkaat ovat jopa odottaneet yhdistymistä eikä negatiivista palautetta ole tullut.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Asiakkaat ymmärtävät, että maailma muuttuu, samoin finanssiala. Ullavan Osuuspankki on tulevaisuudessa väistämättä liian pieni pankki toimimaan itsenäisenä. Mielestäni on hyvä asia yhdistää voimat naapuripankkien kanssa. Siten pystymme vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden haasteisiin, kertoo Korpi.

– Uudella pankilla on myös paremmat mahdollisuudet olla mukana suuremmissa rahoitushankkeissa. Välillä on ollut pakko vetäytyä hyvistä hankkeista vain sen vuoksi, että olemme liian pieni pankki yksin rahoittamaan suurempia rahoituskohteita. Uudessa pankissa tätä ongelmaa ei olisi, Korpi toteaa.

Korpi on työskennellyt pankissa vuodesta 2009 lähtien ja finanssialan muutos on ollut hurja.

– Nykyään työntekijöiltä vaaditaan lisääntyneen sääntelyn vuoksi yhä enemmän ja entistä monipuolisempaa osaamista. On mieletön määrä suoritettavia verkkokursseja, tenttejä, valvontatehtäviä jne. Nykyään työajastani menee merkittävä osa erilaisiin sääntelystä johtuviin töihin, ja toki se on asiakastyöhön käytettävästä ajasta pois.

Myös Halsua-Ylipään asiakkuusneuvojana työskentelevä Sonja Peltokangas odottaa yhdistymistä ja päällekkäisen työn poistumista. Pienessä pankissa esimerkiksi sijaisjärjestelyt ovat hankalia.

– Meillä ei juurikaan ole särkymävaraa, jos esimerkiksi joku meistä sairastuu toisen loman aikana, Peltokangas sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä