MAINOS

Näin kasvatat komean parran

Keskipohojammaan komein parta -kisa on ratkennut, ja voittajan haastattelu julkaistaan KP24.fi -sivustolla myöhemmin.

Pokka.club puolestaan on perehtynyt parta-asioihin haastattelemalla Parrakas mies  -blogin pitäjää A-J Keskistä. Mikä on hänen partansa tarina?

Keskisen parrankasvatus alkoi sattumalta. Hän kaatui kaksi vuotta sitten jäisellä tiellä ja mursi ranteensa. Kuuden viikon sairasloman aikana hän ei ajellut partaansa ollenkaan ja päätti lopulta katsoa, kuinka pitkäksi parta oikein kasvaa.

- Kokoparta on se mun juttu. En usko, että minulle sopisi esimerkiksi villi pujoparta. Viiksien paksuutta ja pituutta vaihtelen silloin tällöin.


Ilman partaakin voi olla mies

Parrakas mies kohtaa sekä uusia mahdollisuuksia että ongelmia. Parta luo hänen mielestään tietynlaista uskottavuutta ja toimii hyvänä keskustelunavauksena. Talvella se pitää lämpimänä ja eristää kesällä kuumuutta.

- Aikaa ei enää tarvitse tuhlata parranajoon. Tosin tuhlaan sen saman ajan sitten parran laittamiseen, Keskinen hymyilee.

Vaikka parta onkin tämän päivän trendi, pitää vanha kansa partaa edelleen epäsiistinä. Eräs tutkimuskin väitti kerran, että parrassa on kakkaa.

- New Mexicossa oli tehty tutkimus, jossa parroista oli otettu bakteeriviljelmiä ja todettu, että parrasta löytyy samoja bakteereja kuin ulosteesta. Tämä tosin ammuttiin pian alas uutisankkana, sillä ei se New Mexicon vesikään mitään maailman puhtainta ole.

Keskisen mukaan epäsiistin vaikutelman voi kuitenkin unohtaa, sillä nykyään parta on helppo pitää puhtaana pesun ja harjauksen avulla.

- Toki siististi syöminen on käytännön ongelma. Kahvi imeytyy viiksiin ja pehmis on ihan mahdoton. Partamies kuitenkin tottuu siihen, että servietti on aina kädessä ja sillä pyyhkäistään joka haarukallisen jälkeen.

Toisinaan Keskinen on törmännyt ihmisiin, jotka hypettävät partaa ja vähättelevät parrattomia miehiä. Hän kuitenkin muistuttaa, että parran kasvattaminen on jokaisen oma valinta.

- Jos haaveissa on parta, kasvattamista kannattaa kokeilla. Markkinoilla on nykyään todella hyviä tuotteita, jotka auttavat projektissa, Keskinen rohkaisee.


Näin kasvatat komean parran:

  1. Kasvattamiseen ei ole olemassa kikkoja. Tärkeintä on pitää huolta ihosta. Partaöljyä kannattaa käyttää jo sängelle, sillä se estää ihon hilseilyn ja kutinan. Samalla karvatuppi pysyy hyvässä kunnossa.
  2. Kun parta on kasvanut jonkin verran, kannattaa ryhtyä käyttämään partavahaa, joka suojaa ja hoitaa partakarvoja niin että ne eivät katkeile.
  3. Parran siistiminen on tärkeää, jotta vältetään epäsiisti ulkomuoto. On järkevää trimmata partaa itse kerran viikossa ja käydä kuukausittain parturilla.
  4. Parta täytyy pestä säännöllisesti vähintään vedellä. Markkinoilla on myös tavallista saippuaa hellempi partasaippua sekä erilaisia hoitoaineita heille, jotka tahtovat panostaa partaan.
  5. Kampa on parran kaveri. Partaa ei saa kammata jatkuvasti, joten kerta päivässä riittää.

Lue lisää parrasta ja parrakkaan miehen elämästä A-J Keskisen blogista: http://www.parrakasmies.fi/

Mainosartikkeli on tehty kaupallisesssa yhteistyössä Pokka.clubin kanssa.