MAINOS

Kasvava yritys tarvitsee taustajoukkoja


Kotek Factory Service Oy on voimakkaasti kasvava yritys, jonka erikoisalaa ovat polyurea-, metalli- ja betonipinnoitukset sekä maalaamopalvelut. Asiakkaina sillä on prosessiteollisuuden ja rakennusalan toimijoita eri puolilla Suomea.

Yritys sai alkunsa vuonna 1991 Etelä-Pohjanmaalla. Vuoden 2004 jälkeen toiminta laajeni Kokkolaan ja siirtyi myöhemmin sinne kokonaan. Toimitusjohtaja Pasi Koskinen kertoo, että yrityspalvelujen puolelta vastaanotto oli alusta saakka kannustava. 

 - Olimme toimineet Kokkolassa vain vähän aikaa, kun KOSEKilta jo kyseltiin, miten he voisivat auttaa. Siinä vaiheessa olimme täällä vasta aputoiminimellä, mutta silti meille tarjottiin aktiivisesti palveluita. 

 Vuosien varrella KOSEK on ollut apuna useissa kehittämishankkeissa, joilla kehittyvän yrityksen toimintaa on parannettu.

Heiltä löytyy tietoa, taitoa ja halua auttaa yritystä eteenpäin.

- Heiltä löytyy tietoa, taitoa ja halua auttaa yritystä eteenpäin, Koskinen sanoo. 

 Erityisen tärkeänä Koskinen pitää yritysten yhteisiä messuosastoja, joita KOSEK on organisoinut valtakunnallisille ja kansainvälisille messuille. Yksittäiselle yritykselle messuilla käynti on iso ajallinen ja taloudellinen satsaus.

Parhaillaan Kotek Factory Service Oy:llä on käynnissä hanke polyureapinnoituksen kehittämiseksi eri teollisuuskohteissa. KOSEKilta yritys on saanut tärkeää apua rahoitushakemusten laatimiseen. 

 - Heillä on siihen tietotaitoa ja rutiinia. Yrittäjän intressi taas on miettiä varsinaista kehittämistyötä ja suunnata voimavarat siihen. 

Kotek työllistää noin 20 henkilöä ja toimii 2000 neliön tiloissa Kokkolan suurteollisuusalueella. Tällä hetkellä yrityksen näkymät ovat lupaavat ja tilauskanta erittäin hyvä. Taustajoukkojen merkitys ei kuitenkaan vähene Koskisen mukaan silloinkaan, kun yrityksellä menee hyvin.

Juuri tässä tilanteessa on paras sauma ryhtyä kehittämishankkeisiin.

- Päinvastoin, juuri tässä tilanteessa on paras sauma ryhtyä kehittämishankkeisiin. On tärkeää, että yrittäjällä on kaikissa vaiheissa mahdollisuus saada taustatukea yrityspalveluista.

KOSEKin palvelut yrityksille ovat hyvin monipuoliset. KOSEKissa on jo pitkään toteutettu esimerkiksi yhteisosastoja erilaisille messuille.

- Me huolehdimme osaston suunnittelusta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella. Yrityksen tarvitsee vain saapua paikalle ja keskittyä tekemään kauppaa. Messuosaston suunnittelu vaatii yleensä paljon aikaa ja käytännön työtä, eikä välttämättä ole monenkaan yrityksen ydinosaamista. Omasta näkökulmastamme voimme tuoda yhteisillä osastoilla myös Kokkolaa esille; sen elinkeinoelämää, sijoittumis- ja matkailumahdollisuuksia, kertoo KOSEKin markkinointipäällikkö Päivi Korpisalo.


Tutustu Kosekin monipuolisiin palveluihin yrityksille

Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK on Kokkolan kaupungin omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö. KOSEKin päätehtävät ovat elinkeinoneuvonta, seudun kehittämistoiminta ja seudun markkinointi.