MAINOS

Keskipohjanmaa on nyt kompaktimpi ja helpompi - myös verkossa

Mainostajalle uusi lehti on entistäkin tehokkaampi

Keskipohjanmaa.fi on jatkossa entistäkin nopeampi uutispalvelu, sillä uudistuksen myötä myös verkkopalvelumme päivittyy aiempaakin useammin. Parhaimmillaan tilaajat voivat lukea lehteen tulossa olevia juttuja jo edellisenä päivänä. Palvelu muuttuu myös mobiiliystävällisempään suuntaan. Tabloidin ansiosta myös näköislehteä on helpompi lukea pienemmilläkin päätelaitteilla. Mainostajalle lehti on entistäkin tehokkaampi, sillä aiempaan mainostamiseen käytetty mainoskoko nousee entistä selkeämmin esille.

Keskipohjanmaa ilmestyi yli sata vuotta broadsheet-koossa. Ystävänpäivänä maakuntalehden historiassa kääntyy uusi lehti, kun postilaatikoihin kannetaan ensimmäinen tabloidi-Keskipohjanmaa ja verkkopalvelukin on uudistunut.

– Testilehdestä saamamme lukijapalautteen perusteella useampi kuin yhdeksän kymmenestä on jo odottanut muutosta, kertoo Keskipohjanmaan toimituspäällikkö Hannu Lehto, joka on ollut mukana muutosta valmistelevassa työryhmässä.

Jutut tuoreina julki

Keskipohjanmaa voi uuden formaatin ja toimitusjärjestelmän ansiosta hyödyntää digitaalisuutta tehokkaammin: digitilaajien ei välttämättä tarvitse odottaa uutisia seuraavaan päivään, vaan he voivat lukea osan niistä heti tuoreeltaan netistä. Digilehdessä merkki- tai kuvamäärärajoituksia ei ole, joten sitä kautta tilaajat pääsevät selailemaan esimerkiksi printtilehdessä julkaisemattomia kuvia. Lisäarvoa tuovat myös linkit, jotka johdattavat lisätiedon lähteille – joko lehden ulkopuolisille sivustoille tai lehden omaan juttuarkistoon, joka luonnollisesti täydentyy päivä päivältä.
Digitaalisuus auttaa toimitusta löytämään ne aiheet, jotka kiinnostavat lukijoita eniten, ja näin kehittämään sisältöjään sekä netissä että printissä.

Suhteessa sivumäärään paikallista aineistoa tulee olemaan lehdessä enemmän kuin ennen. Hannu Lehdon mukaan sisältö muuttuu entistä luettavampaan muotoon.
– Tabloidiin ei tule perusuutistapahtumista yhtä pitkiä juttuja kuin broadsheetissä oli. Mutta sisältö pysyy samana: se on vain jaettu useammaksi jutuksi. Lukijatutkimusten mukaan se lisää juttujen houkuttelevuutta. Sen sijaan etenkin viikonloppuisin lukemistosivuilla voimme julkaista jatkossa hyvinkin pitkiä juttukokonaisuuksia.
Lukijat saavatkin varautua siihen, että postilaatikosta löytyy jatkossa keskimäärin 36–40-sivuinen Keskipohjanmaa. Lauantainumero on tätäkin paksumpi, sillä pari vuotta ilmestyneen Keparin sisältö siirtyy perjantain erillisestä liitteestä lauantain peruslehteen viikonloppulukemistoksi.

Tilaa aamiaiselle

Sivukoon muuttamista on valmisteltu Keskipohjanmaassa vuodenpäivät. Ensimmäisen tabloidi-lehden tekemisen yhteydessä maakuntalehdessä otetaan käyttöön uusi toimitusjärjestelmä, jonka myötä lehden juttujen ja kuvien koko voidaan määritellä tarkasti jo ennakkoon. Vastaava järjestelmä on ollut pidempään käytössä Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj:n muissa lehdissä.
Keskipohjanmaan yhteistyökumppaneihin lukeutuvat Ilkka ja Pohjalainen siirtyvät tabloidiin kuukauden päästä. Sen jälkeen suurimmista sanomalehdistä vain Turun Sanomat ja Maaseudun Tulevaisuus pitävät kiinni broadsheet-koosta; kaikki muut ovat siirtyneet pienempään sivukokoon, joka on sovitettavissa näppärämmin, paitsi aamukahvipöytään, myös digitaalisille lukulaitteiden, kuten tabletin näytölle.