MAINOS

Kalajokiseutu on jälleen Suomen paras paikallislehti

MAINOS
Kalajokiseutu on valittu kolmatta kertaa Suomen parhaimmaksi kerran viikossa ilmestyväksi paikallislehdeksi.
Lehti palkittiin torstaina Suurilla lehtipäivillä Tampereella.

Perusteluissa kerrotaan, että Kalajokiseutu onnistui jokaisella osa-alueella.
Voitokas lehti julkaistiin 26. huhtikuuta. Tuolloin lehden vt. päätoimittajana oli Annika Tiitto, joka vastaanotti palkinnon yhdessä Kalajokiseudun päätoimittaja Hanna Parhaniemen kanssa.

– Onkohan missään muualla äitiysloman sijainen onnistunut nappaamaan tällaisen palkinnon kotiin? Olen älyttömän ylpeä Annikasta ja koko meidän tiimistä. Meillä kaikki tekevät töitä suurella sydämellä ja se näkyy lehden sivuilla, Parhaniemi toteaa. 

Hän kiittelee yhteistyötä, jonka lonkerot kulkevat pitkin konsernia.
– Jos meillä ei olisi näin hyvä yhteishenki, tällaista palkintoa ei tulisi. Lehti tarvitsee jokaista palasta toimituksesta myyntiin ja ilmoitusvalmistuksesta it-tukeen. Ohtamaan Alpolla on myös tärkeä rooli. Hän on meidän selkänojamme, joka pitää kaiken pystyssä.

Parhaniemen mielestä paikallislehden pitäisi olla kuin hyvä ystävä – läsnäoleva, kaivattu, luotettava ja tietenkin hauska. Reilut kaksi vuotta sitten Kalajokiseudun päätoimittajana aloittaneen Parhaniemen tavoitteena on ollut madaltaa lukijoiden kynnystä tulla lähelle.

– Olisi hirveää, jos joku ajattelisi, että ei tämä meidän asia taida olla riittävän hyvä paikallislehteen. Jos joku asia kiinnostaa itseä, kaveria ja vaikka naapuria, se todennäköisesti kiinnostaa myös monia meidän lukijoita.

Kalajoella on harvoin sellaisia tilanteita, että pitäisi metsästää jutunaiheita.
– On onni tehdä paikallislehteä näin vireässä kaupungissa, missä tapahtuu koko ajan. Täällä on myös valtavasti kiinnostavia tyyppejä, joiden tarinoita haluamme päästä kertomaan, Parhaniemi kiittelee.

Nykyään Keskipohjanmaan toimittajana työskentelevä Annika Tiitto iloitsee huomionosoituksesta.
– Tämä palkinto on todella hieno asia ja kannustaa jatkamaan hyväksi havaitulla tiellä. Kalajokiseudussa lehteä tehdään yhdessä mahtavalla porukalla ja lukijoita ajatellen. Kuten Hannakin totesi, jokainen tarina on tärkeä.

Kalajokiseutu on Keski-Pohjanmaa-konsernin julkaisema paikallislehti.
Konserni julkaisee yhteensä seitsemää paikallislehteä, kolmea kaupunkilehteä, yhtä aluelehteä ja Keskipohjanmaa-lehteä.

Aikaisemmin Kalajokiseutu on voittanut parhaan paikallislehden tittelin vuosina 2012 ja 2013.

Tervetuloa juhlimaan Hilmantorin aukiolle, (Kalakuja 6) perjantaina 7.12 klo 12-16

Voittolehti luettavissa: www.kp24.fi/paraskalajokiseutu