MAINOS

Tavoita alueen osaajat

MAINOS


Työttömyysaste Suomessa lähestyy alhaisinta tasoaan 30 vuoteen. Osaajapula koskettaa siis yhä useampaa alaa ja yritystä. Osaajat hakevat edelleen töitä työpaikkailmoitusten kautta, mutta tilanne on saanut myös rekrytoijat käärimään hihansa ja etsimään osaajia itse. Samalla kiinnostus valtavaan passiivisten hakijoiden joukkoon kasvaa. Passiivinen hakija ei etsi työtä aktiivisesti, mutta on kiinnostunut uudesta työmahdollisuudesta sopivan osuessa kohdalle ja on saattanut esimerkiksi jättää työpaikkojen hakuvahdin ja osaajaprofiilin Rekrytointi.comiin ”tekemään työhakua puolestaan”.

Rekrytointi.com Osaajapankin ennennäkemättömän nopea suosion kasvu heijastaa rekrytoinnin ja yhteiskunnan muutostilannetta. Keski-Pohjanmaalla luotetaan edelleen perinteisiin työpaikkailmoituksiin. Keskipohjanmaan ilmoitukset ovat näkyneet Rekrytointi.com palvelussa jo pidemmän aikaa. Uutena palveluna tarjoamme rekrytoijille osaajapankkia, josta yritys voi itse etsiä osaajia, ihmisiä, jotka eivät aktiivisesti hae uutta työtä, mutta ovat kiinnostuneita mahdollisuuksia.

Rekrytointi.com Osaajapankki on Suomen nopeimmin kasvava osaajien tietokanta. Uusia osaajaprofiileja kertyy keskimäärin 7000 kuukaudessa. Kasvutahti ja tänä vuonna kertynyt 70.000 osaajan määrä ovat Suomessa poikkeuksellisia. Osaajapankista löytyy runsaasti Keski-Pohjanmaalle töihin muualta haluavia - esimerkiksi paluumuutosta haaveilevia ja keskipohjalaisten osaajien määrä kasvaa koko ajan.

”Tavoitteenamme on saada osaajat ja työmahdollisuudet kohtaamaan parhaalla tavalla Keski-Pohjanmaalla. Osaajapankin kaltainen tapa rekrytoida ja saada töitä on maailmalla paljon Suomea yleisempi ja selvästi kasvava trendi”, kertoo Keskipohjanmaan tilaisuudessa vieraillut Rekrytointi.comin liiketoimintajohtaja Pekka Miettinen.

Työnhakijalle Osaajapankki onkin paikka tavoittaa yhdellä osaajaprofiilin täytöllä suuri joukko aktiivisia rekrytoijia ja saada tietoa itselleen kiinnostavista työmahdollisuuksista.

Lisätietoa saat mediamyynnistä.