MAINOS

Bensa- ja dieselvero nousivat – tässä vinkki miten vältät polttoainemaksujen kasvamisen

MAINOS -

 
Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti polttoaineiden verotus nousi elokuun ensimmäisestä päivästä lukien. Veronmaksajien keskusliiton laskelmien mukaan korotus tietää bensiinilitraan 6,6 sentin ja diesel-litraan 6,9 sentin nousua.

Jos ajat 20 000 km vuodessa keskimäärin 7 litraa sadalla kilometrilla kuluttavalla autolla, lisäkustannus hinnan korotuksesta on runsaat 90 euroa vuodessa.  

MB-Mobilen André Snellmannilla on vinkki miten vältyt polttoainekulujen nousemiseen: Hanki hybridi- tai sähköauto.  
Jos vaihdat esim. 7 litraa sadalla kuluttavan vain 4-5 litraa sadalla kuluttavaan hybridi-autoon, säästö polttoainekuluissa 20 000 km vuosittaisella ajolla veron nousemisen jälkeenkin on runsaat 400 euroa.

Koko ajan suosiota lisäävän Kian valikoimissa todella vähän kuluttavien autojen osuus kasvaa koko ajan. MB-Mobilen uusien autojen myynnistä viime viikkoina jo lähemmäs puolet on ollut hybridejä tai kokonaan sähköllä kulkevia.

- Ja kysyntä kasvaa jatkuvasti. Yhä useammat asiakkaat tulevat meille, kun ovat kuulleet vaikkapa ystäviltään myönteisiä kokemuksia hybridien toimivuudesta.

Snellmannin mukaan Kian kohdalla uudenlaisen teknologian autojen myyntiä avittaa vielä seitsemän vuoden takuu. Eli usein takuu on vielä voimassa, kun uuden auton omistanut tulee vaihtamaan seuraavaan autoa.

- Täten pitkällä takuulla on suuri merkitys myös käytettyjen autojen arvoon. Tällä hetkelläkin on kova kysyntä käytetyistä hybrideistä, mitä käytännössä nostaa niiden hintatasoa.

Snellman uskoo, että yleisestikin käytettyjen sähköautojen arvo on tulevaisuudessa suurempi kuin polttomoottorilla toimivien autojen, koska kuluvia osia moottorissa on niin vähän.

- Kun perinteinen auto tulee vaihtoon, niin tarkistamme moottorista aina tietyt osat rutiininomaisesti. Kun jatkossa sähköauto tulee vaihdoksi, niin siinä on huomattavan paljon vähemmän tarkistettavaa, Snellman kuvaa.


Alla tarkemmin yhdestä Kia-perheen uusimmista malleista, xCeedistä:

 

Kia tuo hybridi- ja sähköautojen uusia malleja markkinoille tiuhasti. Snellmannin mukaan sähköautoista e-Niron ja  e-Soulin saatavuus on nyt aikaisempaa parempi myös Suomessa.
Ylellinen Sorento vahvistaa Kian sähköistä mallistoa alkusyksystä. Autosta esitellään hybridin lisäksi myös ladattava hybridi. Neljännen sukupolven Sorentojen valmistus jo aloitetti Etelä-Koreassa Hwasungin tehtaalla. Mallia on myyty vuonna 2002 olleen ensiesittelyn jälkeen maailmanlaajuisesti jo yli kolme miljoonaa kappaletta.

- Sorento on todella odotettu uutuus suurempien autojen luokkaan Kokkolan seudullakin. Uskon, että moni asiakas innostuu uudesta mallista, Snellman povaa.

Sorenton uuden hybridivoimalinjan tuottama kokonaisteho on 230 hv ja vääntö 350 Nm. Käytännössä siinä 1,6-litraisen bensiiniturbomoottorin parina on 44,2 kW:n sähkömoottori ja 1,49 kWh:n litium-inoniakku.

Ceed-perheen dieselmoottorit on myös vaihtumassa kevythybrideihin. Syksyn aika Kia uudistaa myös Picanto, Rio- ja Stonic-mallit.


Kian koko mallistosta laajemmin >>>

Kian hybridi- ja sähköautomallistosta laajemmin >>>

Lue myös: Tee autokauppa vaikka kotisohvalta - MB-Mobilesta ostamasi auto tuodaan esimerkiksi pihallesi >>>