MAINOS

Kokkolan yritystarinoita: Digin ja printin luova liitto - Suurteollisuus luo elinvoimaa

MAINOS -

Digitalisoituvassa maailmassa printin tulevaisuus on ollut jo pitkään yksi isoimmista puheenaiheista. Painotalo Välikangas yhdistää ennakkoluulottomasti vanhaa kirjapainotekniikkaa ja uusimpia digiratkaisuja. Perheyrityksessä muutoksessa nähdään enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

Lue koko yritysjuttu >>>


Elinvoimaa suurteollisuudesta

Kiertotalous ja teolliset symbioosit ovat olleet osa Kokkolan suurteollisuusalueen arkea jo yli 50 vuotta. Kuva: Joni Autio


Kokkola Industrial Park (KIP) on Pohjois-Euroopan suurin epäorgaanisen kemianteollisuuden keskittymä. Alueen 17 teollisuuslaitosta ja kymmenet palveluyritykset työllistävät suoraan 2 250 ihmistä. Kokkolaan onkin kasvanut 75 vuoden aikana kansainvälisesti merkittävä suurteollisuusalue, jonka tavoitteena on olla alansa vastuullinen ja kehittyvä suunnannäyttäjä maailmassa.

Lue koko yritysjuttu >>>

Yritysjutut: Jorma Uusitalo

Juhlavuoden yritysjutut nostavat esiin rohkeutta yrittää               

Kokkola 400-juhlavuoden aikana KOSEKin kanavissa on nostettu esiin yritysjuttujen avulla alueemme yrittäjiä. Juhlavuoden tunnuslause kuuluukin: Rohkene, onni seuraa kyllä. Tavoitteenamme on ollut tuoda esiin yrittäjiä, jotka ovat omalla rohkeudellaan luoneet uutta, työllistäneet, yrittäneet ja selvinneet haasteista.
Rohkeutta on monenlaista; joskus suurta ja näyttävää, joskus pienempää ja henkilökohtaista. Yritystarinoissa löysimmekin monenlaisia tarinoita rohkeudesta; isoja ja pieniä, kaikkia niitä mitä arjessa ja toimivassa yhteisössä tarvitaan.
Yritysjuttujen aiheet löytyivät monella eri tavalla; peilaten juhlavuoden eri teemoja, sekä otimme vastaan ideoita yritysjuttuihin sopivista yrittäjistä pitkin juhlavuotta. Alkuvuodesta yritysjutut katsovat hieman taakse historiaan. Juttusarjan aloitti yritys, joka on yksi vanhimmista edelleen toiminnassa olevista yrityksistä Kokkolassa.  

Antoisia lukuhetkiä yritystarinoiden parissa!