MAINOS

Nyt on hyvä aika myydä metsää – Metsäkaupat.fi:n asiantuntija löytää sopivat ostajavaihtoehdot

MAINOS -

Metsäkaupan asiantuntija Timo Välisaaren mukaan tällä hetkellä metsäkaupoissa on myyjien markkinat. Jos omistat metsämaata ja vähänkään mietit, että kannattaisiko sitä laittaa myyntiin, niin juuri nyt voi olla erinomainen ajankohta:

- Ostajia metsämaalle on selvästi enemmän kuin myyjiä. Hyvin yleisesti yksittäisistä kohteista tulee 4-7 tarjousta, hyvistä jopa yli kymmenen, joten kiinnostus metsämaahan on nyt todella suurta, Välisaari kuvaa tilannetta.

Maa- ja metsätaloustieteiden maisteri, julkinen kaupanvahvistaja, LKV Timo Välisaari tietää mistä puhuu. Hän on oman yrityksensä (metsäkaupat.fi) kautta aitopaikalla seuraamassa tilannetta.

- Keskipohjalaisestakin metsämaasta ovat kiinnostuneita muun muassa sijoittajahenkiset yksityishenkilöt sekä eri instituutiot. Metsää halutaan hankkia sijoituskohteeksi.

Kova kysyntä heijastuu luonnollisesti myönteisesti metsämaan hintaan: Tuotto-odotuksista toki riippuen, mutta metsämaan hinta on ollut selvästi noususuunnassa viimeiset pari-kolme vuotta, eikä toistaiseksi näy merkkejä muutoksista.Aikeissa myydä metsämaata? Mitä kannattaa tehdä?

Jos olet aikeissa myydä metsäpalstaa, sinun kannattaa  ottaa yhteyttä Timo Välisaareen ja kysyä alustava markkinahinta-arvio. Alustava arvio on mahdollista tehdä julkisen metsävaratiedon ja kiinteistötunnuksen perusteella.

- Tämän jälkeen toteutetaan varsinainen tila-arvio eli käydään maastossakin arvioimassa metsämaan arvoa. Välitystoimeksiantoon sisältyy kohteen markkinointi, myynti ja kaupan järjestäminen. Kaupat hoidetaan avaimet käteen -periaatteella, jopa valtakirjalla. Myyjän velvollisuudeksi jää lähinnä huolehtia verottajalle tiedot mahdollisesta luovutusvoitosta, Välisaari kertoo.

Hänen kauttaan onnistuu myös ns. hiljainen myynti, eli tällöin myytävä kohde ei tule mihinkään julkisesti katsottavaksi, vaan ostaja löytyy suoraan Välisaaren kontaktien kautta.

Aika usein myyntiin tulee metsätiloja kuolinpesien kautta.

- Näissäkin tapauksissa on kannattavaa myydä metsä asiantuntijan kautta, jotta siitä saa mahdollisimman hyvän tuoton ja kauppakirjat  tulee varmasti asiantuntevasti tehtyä.

Välityspalkkio on 4% (+alv) myyntihinnasta tai vähintään 2000 euroa (sis. alv). Jos kyse on varsin pienestä kaupasta, vähimmäishinnassa on neuvotteluvaraa.

Timo Välisaarella on yhteydet lukuisiin ostajaehdokkaihin, joten ostotarjouksia on yleensä odotettavissa useita.

- Ostajat ovat nykyään hyvin asiantuntevia. Olen joskus kuvannut olevani enemmän sijoitusneuvoja kuin kiinteistövälittäjä, nykyään kun tuottoprosentit ovat iso osa myös metsäkaupassa. Huomaa, että niin alan koulutuksesta kuin kokemuksestakin on aidosti hyötyä.

Metsä- ja kiinteistövälityksen ohella Timo Välisaaren palveluihin kuuluu tila-arvioiden laatiminen, tila-arvioissa ja muissa metsäpalveluissa hän hyödyntää laajaa yhteistyökumppanien verkostoa.Suomenselän kiinteistö- ja metsävälitys (Metsäkaupat.fi) on metsätilojen välitykseen ja kauppaan erikoistunut kiinteistönvälitystoimisto Länsi-Suomessa Alajärvellä.

Meidän kanssa  teet hyvät metsäkaupat!

Yritys Facebookissa >>