MAINOS

Tee unelmistasi totta

MAINOS -

Onko sinulla jokin unelma? Ehkä se on jokin matkakohde tai vaikkapa kesämökki kotimaassa? Ehkä unelmasi liittyy vapauteen, rauhaan, perheeseen tai vaikkapa ulkonäköön tai terveyteen. On paljon unelmia, joita voisi toteuttaa rahalla. Yleensä elämän paradoksi vain aiheuttaa sen, että ihmisellä on joko aikaa tai rahaa, mutta harvoin näitä molempia yhtä aikaa. 

Unelmista, ainakin niistä hieman pienemmistä, voi kuitenkin tehdä totta melko helpostikin. Muutamalla pikkukikalla ja esimerkiksi lainojen yhdistämisellä voit säästää rahaa, jonka voit sitten käyttää haluamaasi unelmiesi kohteeseen.Tässä artikkelissa kerromme, kuinka päästä alkuun! 

Vertaa yhdistelylainaa ja nappaa tämän artikkelin vinkit talteen!

Mikä on yhdistelylaina?

Yhdistelylaina on laina, jota käytetään yhdistämään olemassa olevat lainat. Käytännössä se on siis uusi laina, jolla maksetaan vanhat lainat pois. Pienet velat, kute luottokorttilainat, pikalainat, vipit, kulutusluotot, autolainat ja osamaksut kannattaa maksaa pois yhdellä suuremmalla lainalla, sillä erillisiä lyhennyksiä ja lainanhoitomaksuja maksamalla lainojen kulut nousevat hyvin nopeasti hyvinkin suureksi. 

Yhdistelylaina tuo mukanaan kaksi suurta etua. Ne ovat selkeys ja säästö. On huomattavasti helpompaa maksaa pois yhtä lainaa, sillä silloin maksu tulee tehdä vain yhdelle saajalle. Kuten jo mainittua, yhdistelylaina tuo myös säästöä, sillä yleensä uuden lainan korko ja yksi lyhennys kuukaudessa mahdollistavat pienemmät kuukausikulut ja tasapainottavat taloudenhallintaa.

Kuinka säästää lainaamalla oikein? 

Lähes jokaisella aikuisella suomalaisella on jonkinlaista lainaa. Laina voi olla vaikkapa opintolaina tai asuntolaina. Myös pienemmät kulutusluotot ja esimerkiksi osamaksusopimukset ovat melko suosittuja. Lainan ottamista ei kannata hävetä, sillä parhaimmillaan laina tuo hyvän mahdollisuuden rahoittaa hankintoja, jotka tekevät tulevaisuudesta helpompaa. 

Lainaa ottamalla voi toki saada itsensä pulaan, mutta se vaatii yleensä joko huolimattomuutta tai erittäin huonoa onnea. Mikäli olet tilanteessa, jossa vanhat lainat ja laskut ovat erääntyneet, mutta olet saanut vielä pitää luottotietosi, tilanteen voi pelastaa ottamalla uuden yhdistelylainan ja maksamalla sillä vanhat pois. Älä kuitenkaan säntää ottamaan netin ensimmäisenä sinulle tarjoamaa lainaa vaan muista kilpailuttaa palveluntarjoajat ja valitse niistä edullisin. 

Jos olet tilanteessa, jossa sinulla on hoidettuja tai hoitamattomia vakuudettomia luottoja eli vaikkapa korttiluottoja tai muita pieniä lainoja, kannattaa lainojen yhdistämistä harkita. Asuntolaina ja muut vakuudelliset tai valtion takaamat luotot ovat niin halpoja, että ne kannattaa toki kilpailuttaa, mutta yhdistää niitä ei oikein voi. 

Säästön saa lainoista helposti muun muassa niin, että laskee ensin omien pienlainojen määrän ja sen summan, joka uuteen lainaan tarvitaan. Uuden lainan tulisi kattaa vanhojen lainojen jäljellä oleva pääoma ja lisäksi korot ja muut mahdolliset kulut. Kun tiedät paljonko lainaa tarvitaan, on aika kilpailuttaa vaihtoehdot. 

Lainojen kilpailuttaminen käy näppärästi jollain netin kilpailutussivustoista. Käytännössä sinun tulee vain mennä sivustolle ja antaa vertailukoneeseen halutun lainan määrä ja takaisinmaksuaika ja muut mahdolliset tiedot. Saat tarjoukset vakuudettomaan yhdistelylainaan eri pankeista ja rahoituslaitoksilta. Tämän jälkeen voit valita lainoista parhaan. 

Kun tiedät paljonko yhdistelylainan korko ja kulut ovat, voit verrata sitä olemassa olevien lainojesi kuluihin. Näin tiedät kannattaako lainan ottaminen. Yleensä kannattaa, sillä lakimuutosten vuoksi uusien lainojen nimelliskorolle on olemassa maksimi ja näin ollen lainojen korot eivät voi enää nousta yhtä korkealle kuin vaikkapa muutama vuosi sitte.

Miksi ottaa yhdistelmälaina?

Kuten jo kerroimme, yhdistelylaina paitsi helpottaa lainojen maksuja, myös pienentää lainojen kuluja. Yhdistelmälainan ottaminen on yksinkertaisesti järkevää, sillä voit pitää kuukausilyhennyksesi samana ja olla velaton nopeammin tai vastaavasti pienentää kuukausierääsi ja käyttää ylijäämän johonkin mukavaan. 

Yhdistelylaina on täysin uusi laina, joten jos nyt maksat vaikkapa yhteensä 400 euroa kuukaudessa kolmelle eri velkojalle, ei se tarkoita sitä, että sinun tarvitsee tehdä niin jatkossa. Voit pienentää kuukausierääsi vaikkapa 200 euroon ja pidentää laina-aikaa. Pienemmän koron laina mahdollistaa pidemmän laina-ajan ilman kokonaiskustannusten suurta nousua.  

Elämä on elämistä varten ja lainat ovat hyvä keino rahoittaa elämää. Mikäli olet vakavarainen ja säännöllisistä tuloista nauttiva ihminen, kannattaa raha-asiat järjestää uudelleen. Vaikka kuukausisäästö lainojen kilpailuttamisesta olisi vain euroja tai muutamia kymmeniä euroja, voi tuon rahan käyttää omiin unelmiin, sillä unelmat ovat tärkeitä.