MAINOS

Mitä eroa on joustoluotolla, kulutusluotolla ja luottokortilla?

MAINOS -

Joustoluotto on monille kuluttajille vielä vieras luottotuote. Joustoluotto eroaa kuitenkin kulutusluotosta sekä luottokortista, vaikka se yhdistääkin molempien lainatuotteen piirteitä.

Oletko koskaan kuullut puhuttavan joustoluotosta? Joustoluotto on yleistynyt viime vuosina suomalaisten keskuudessa yhtenä luottotuotteena. Suomalainen lainavertailupalvelu Sortterin markkinointijohtaja Lauri Miettinen kertoo, minkälaisia hyötyjä joustoluotolla on.

Joustoluotto on vakuudeton laina

Joustoluotto on vakuudeton laina, jota voi nostaa aina tarpeen mukaan omalle tilille. Joustoluotto on jatkuva luotto, joka on kuluttajalle jatkuvasti käytettävissä eli toimii siten luottokortin tavoin. Lainanantaja myöntää hakijalle luottorajan, joka määrittelee kuukausittain käytössä olevan luottosumman.

– Joustoluoton koko summaa ei kuitenkaan tarvitse nostaa kerralla käyttöön. Mikäli kuluttajalle tulee tarve pienemmälle kuukausiluotolle, voi hän ottaa käyttöönsä vain osan joustoluoton määrästä, Miettinen sanoo.

Kulutusluotto eroaa taas joustoluotosta siten, että kulutusluotto on kertaluontoinen laina. Kulutusluottoa haetaan tietty lainasumma, joka sitten nostetaan kerralla johonkin ennalta määriteltyyn käyttötarkoitukseen, esimerkiksi auton ostoon tai remonttiin.

Joustoluotto vs luottokortti

Joustoluoton toimintaperiaate muistuttaa kovasti luottokorttia. Joustoluoton käyttäjälle on määritetty maksimiluotto, jota ei kuitenkaan tarvitse joka kuukausi käyttää. Kun luotto on maksettu lainanantajalle kokonaisuudessaan, vapautuu jälleen maksimiluotto kuluttajan käyttöön.

– Joustoluoton hyötyjä luottokorttiin verrattuna on usein korkeampi luottoraja sekä kilpailukykyisemmät korkokulut. Esimerkiksi verrattuna pankkien myöntämiin luottokortteihin, joustoluotolle on mahdollista saada yleensä huomattavasti korkeampi luottoraja, Miettinen kertoo.

Joustoluoton lainasumma voi olla jopa 60 000 euroa, kun luottokorteissa luottoraja voi olla hyvinkin paljon pienempi.

Joustoluoton korko voi olla edullisempi kuin luottokortissa

Joustoluottoa voi nostaa tarpeen mukaan elämäntilanteeseen sopivan summan omalle tililleen. Se toimii hyvänä hätävarana, kun elämä yllättää esimerkiksi jääkaapin hajotessa. Joustoluottoa ei tarvitse jokaisella kerralla erikseen hakea niin kuin kulutusluottoa.

Joustoluotossa on usein luottokorttia maltillisempi koro, jolla saa pidettyä luoton kustannukset mahdollisimman pieninä. Lisäksi joustoluoton kuukausittaiset lyhennykset ovat aina samankokoiset.

Joustoluotto kannattaa kilpailuttaa

Lainoissa, kuten myös joustoluotoissa, on eroja niin koroissa kuin kuluissa. Edullisemman ja kalliimman joustoluoton kulujen ero voi olla jopa satoja euroja.

Siksi kuluttajan ei kannata tarttua ensimmäiseen vastaan tulevaan tarjoukseen, vaan järkevä kuluttaja ennakoi ja kilpailuttaa joustoluotot.

– Kuluttaja voi kilpailuttaa joustoluotot itse tai käyttää esimerkiksi meidän ilmaista lainavertailupalvelua. Me olemme kotimainen reilu vertailupalvelu. Me vertailemme lainatuotteet aina todellisen vuosikoron mukaan, Miettinen sanoo.

Hakemuksen täyttäminen on Sortterilla yksinkertaista, nopeaa ja täysin maksutonta. Kuluttaja voi saada kymmeniltä luotontarjoajalta joustoluottotarjouksen jopa samana päivänä.

Joustoluoto joustaa elämässä mukana

Joustoluoton luottorajaa on myös mahdollista korottaa. Lisäksi moni luotonantaja tarjoaa mahdollisuuksia maksuvapaisiin, jotka ovat tärkeää ottaa huomioon luottoa kilpailutettaessa.

Joustoluoton kuluineen ja ehtoineen on helppo kilpailuttaa kokonaisuudessaan Sortterin kautta. Sortter tarjoaa kuluttajille parhaan koron takuun, sillä lainavertailupalvelu on sitoutunut löytämään kuluttajalle lainatarjouksen parhailla ehdoilla.

– Olemme yksi Suomen laajimmista lainavertailupalveluista, joten olemme luottavaisia, että kuluttaja löytää meidän kauttamme edullisen tarjouksen luottotuotteista riippumatta, Miettinen sanoo.

Joustoluotto kannattaa kilpailuttaa vaikka heti.