MAINOS

Suurelle ihmiselle suurella sydämellä - vinkit isänpäivälahjaan jo nyt

MAINOS -

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina ja se tuo kaivattua lämpöä ja valoa loppusyksyn pimeyteen. Isän rooli on valtava ja siitä on syytä kiittää kaikkia rakastavia ja huolehtivia isiä. Annamme vinkkejä isänpäivälahjaan tässä artikkelissa. Tämä artikkeli on sponsoroitu. 

Isänpäivä on syksyn kohokohtia ja silloin muistetaan kaikkia perheen sankareita, jotka osallistuvat omalta osaltaan perheen huolehtimiseen. Isän merkitys on erittäin tärkeä ja sitä on syytä juhlistaa. Lahjaksi voi antaa melkeinpä mitä vain, mutta siihen voi toki suoda hieman ajatustakin. Hyvät isänpäivälahjat ovat sekä hyödyllisiä että toivottuja. 

Kannusta isää liikkumaan

Suomalaiset harrastavat jokseenkin aktiivisesti kunto- ja hyötyliikuntaa, mikä käy ilmi kansallisesta liikuntatutkimuksesta. Monipuolisen liikunnan positiiviset vaikutukset on ymmärretty paremmin ja myös lajit ovat monipuolistuneet. Suosittuja lajeja ovat esimerkiksi perinteiset kävely ja pyöräily, mutta kuntosali, lenkkeily, tanssi ja golf ovat niin ikään suosikkilistalla.

Urheilun henkeä kannattaa edistää isänpäivälahjassakin. Jos isälläsi on jo intohimoinen liikuntaharrastus, voit hankkia siihen tarkoitettuja tuotteita. Jos isäsi kallistuu enemmän penkkiurheilun puolelle, kannattaa liikuntaa kannustaa hankkimalla jokin lahja, joka edistää matalan kynnyksen liikkumista. Esimerkiksi lahjakortti kuntosalille tai tanssikurssille voi olla erinomainen isänpäivä lahjaidea virkeyttä kaipaavalle isälle. 

Kirja aina muodissa

Lukeminen on aina hyvästä ja mielenkiintoinen kirja on lähes jokaiselle isälle iloinen yllätys. Lukemisella on kiistattomia hyötyjä sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin. Se alentaa stressitasoa ja tutkimukset otaksuvat sen ehkäisevän ikääntymisen aiheuttamia sairauksia, kuten dementiaa ja aivojen rappeutumista. 

Kirja on siis aina oivallinen valinta lähes kenelle tahansa lahjaksi - erityisesti isälle. Jos isääsi kiinnostaa jokin tietty aihealue, kuten valokuvaus, ruoanlaitto tai teknologia, ota se huomioon kirjavalinnassasi. Voit toki avartaa isäsi maailmaa ostamalla jokin ajankohtaisen bestsellerin. Jos perinteinen lukeminen ei vaikuta olevan isäsi juttu, voi harkita lahjakorttia äänikirjojen palveluun. 

Niistä on tullut erittäin suosittu tapa kuluttaa kirjoja ja lähes jokainen uusi kirja löytyy myös audioversiona. Ne kulkevat kätevästi mukana missä ja milloin tahansa ja sen voi yhdistää aiemmin mainitsemaamme liikuntaharrastukseen. Voit tarjoa siis mahdollisuuden isällesi sukeltaa äänikirjojen tarjoamiin seikkailuihin samaan aikaan, kun hän kävelee metsässä uusilla vaelluskengillään. 

Yhdessä vietetty aika kultaakin kalliimpaa

Isänpäivä on monelle iloinen juhlapäivä, jossa korostuu isänpäivälahjan merkitys. Vaikka mediat ja kaupalliset tahot markkinoivat mielellään lahjavaihtoehtoja, kannattaa muistaa niiden osittainen vaikutus päivän onnistumiseen. Yhdessä vietetty aika on nimittäin ihan yhtä tärkeää, ellei jopa tärkeämpää. 

Merkitse isänpäivä kalenteriisi selkeästi ja vietä se perheesi kanssa läsnä ollen. Syökää hyvää ruokaa ja tehkää niitä aktiviteetteja, joista nautitte yhdessä. Se voi olla esimerkiksi urheilulähetyksen tai elokuvan katselu, pelien pelaaminen tai ihan vain jutusteleminen. Yhdessäolo on tärkeämpää kuin itse tekeminen.

Jos asut kauempana perheestäsi, voit soittaa isänpäivänä isällesi. Voitte vaikka sopia päivästä, jolloin vietätte isänpäivää yhdessä joko etu- tai jälkikäteen. Isänpäivä on vain merkkipäivä isien muistamiseen, mutta isäsuhdetta kannattaa huoltaa säännöllisesti, melkeinpä päivittäin.