MAINOS

Internet mahdollistaa helpon lainan hakemisen ja hallinnoimisen

MAINOS -

Suuri osa aikuisista suomalaisista ovat hakeneet vähintään kerran elämässään lainaa erilaisiin tarkoituksiin. Kyseessä on voinut olla pienempi opintolaina tai vaikka suurempi asuntolaina, mutta kaiken kaikkiaan, on harvinaista, että et olisi ottanut ikinä lainaa mihinkään tarkoitukseen. Lainojen ottaminen ei ole myöskään uusi vaihtoehto, vaan se on ollut osa yhteiskuntaamme jopa uskomattoman kauan.  

Lainan hakeminen ja lainojen hallinnoiminen on kuitenkin muuttunut hyvin paljon vuosien aikana. Yksi hyvin suurista vaikuttajista tähän muutokseen on tietenkin internet, joka on helpottanut monia erilaisia asioita, mukaan lukien laina-asiat. Mutta miten sen käyttö oikein liittyy juuri lainoihin? Selvitetään yhdessä, jotta olet ajan tasalla siitä, mitä kaikkea voit tehdä internetin avulla.

Onko sinulle kertynyt monia pienlainoja?

Pienlainat ovat nimensä mukaisesti pienempiä lainoja. Ihmiset voivat hakea niitä eri tarkoituksiin, mutta niitä haetaan harvemmin suurimpiin hankintoihin, kuten asunnon ostoon. Pienlainoissa on suurempi korko kuin suuremmissa lainoissa, mikä tulee aina ottaa huomioon, kun pienlainan hakemista harkitaan.  

Koska kyseessä on pienempi laina, joillekin on kertynyt useampia pienlainoja, joita on haettu eri tarkoituksiin. Koska niissä on kaikissa korkeampi korko, kaikkien niiden takaisinmaksu erikseen, mutta yhtä aikaa voi kasvattaa takaisinmaksettavan summan varsin suureksi. Sen takia nykyään on mahdollista yhdistää pienlainat keskenään. Tämä voi pienentää maksettavaa korkoa sekä tehdä takaisinmaksusta yksinkertaisempaa. Helppo lainojen yhdistäminen tapahtuu tietenkin internetin avulla. Voit löytää tietoa kaikista mahdollisuuksista, jos sinulla on tarvetta lainojen yhdistämiseen yhdeksi lainaksi takaisinmaksua varten.

Mihin tarkoitukseen olet hakemassa lainaa?

Kun olet miettinyt lainan hakemista, sinulla on varmastikin tähän joku tietty syy. Tämä kannattaakin ottaa ehdottomasti huomioon, sillä se tulee vaikuttamaan siihen, minkälaisten lainojen väliltä tulet valitsemaan. Esimerkiksi asunnon ostamista varten tehdyt lainat ovat erilaisia kuin opiskelijoille tarjotut vaihtoehdot. Jotta voit löytää sinulle parhaan vaihtoehdon hakemista varten, mieti siis tarkasti, mikä on syy siihen, miksi olet hakemassa lainaa.

Lainan hakeminen alkaa vaihtoehtojen vertailulla

Kun sinulle on selkeää, mihin tarkoitukseen olet hakemassa lainaa, voit aloittaa eri vaihtoehtojen vertailun internetin avulla. Lainojen vertailuun on olemassa monia eri vaihtoehtoja ja se, mikä sopii juuri sinun käyttötarkoituksiin, riippuu hyvin paljon laina tyypistä, jota aiot hakea.  

Esimerkiksi, jos sinua kiinnostaa erilaiset mahdollisuudet pienlainoihin, voit käyttää vertailusivustoja apunasi. Niiden avulla voit nähdä lainaan liittyvän koron arvion ja mahdollisen laina-ajan. Täten voit arvioida, mikä olisi sinulle paras vaihtoehto.  

Jos taas olet miettinyt suuremman lainan ottamista esimerkiksi asunnon ostamista varten, voit vertailla eri pankkien myöntämiä lainoja tähän tarkoitukseen. Sillä tavalla voit rajata valikoimaa helpommin käsiteltävän kokoiseksi.

Lainojen kilpailuttaminen on hyvin tärkeä osa lainan hakemista

Kannattaa pitää aina mielessä, että kaikki vertailusivustot sekä pankkien esittelemät tarjoukset ovat vain esimerkkejä. Tämä tarkoittaa sitä, että laina juuri sinun kohdallasi voi sisältää hieman erilaiset korot ja vaatimukset, kuin alkuperäinen esimerkki. Loppujen lopuksi näihin asioihin vaikuttaa niin monet erilaiset yksityiskohtaiset asiat, että on mahdotonta luoda esimerkki, joka sopii aivan kaikkiin tilanteisiin.  

Tämän takia on hyvin tärkeää, että kilpailutat aina viimeiset vaihtoehdot. Tällä tavalla voit löytää juuri sen tarjouksen, joka on oikeasti juuri sinulle kaikista edullisin vaihtoehto. Lisäksi tietenkin varmistat sen, että se sopii sinun tarkoituksiin parhaiten.

Voit suorittaa koko prosessin suoraan verkossa

Kun olet löytänyt sinulle sopivan lainan, voit hakea sitä. Nykyään tämäkin tapahtuu helposti internetin kautta. Sen takia sinun ei välttämättä tarvitse viettää pankissa tuntikausia jonottamassa ja odottamassa vuoroasi. Jos sinulle ilmenee missään vaiheessa ongelma, voit ottaa aina yhteyttä lainanantajan asiakaspalveluun. He tulevat auttamaan sinua niin, että sinun ei tarvitse lähteä kotoa yhtään minnekään.