torstai 12.12.2019 | 23:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ravit: Novan Voitto määräsi tahdin Ylivieskassa

Keijo Maliniemi Perhonjokilaakso
Ti 13.8.2019 klo 09:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Veli-Erkki Paavolan ohjastama ja valmentama Novan Voitto oli Ylivieskan T75-ravien vakuuttavin voittaja.

Ori pamautti heti johtopaikalle. Se sai vetää siinä haluamaansa vauhtia ja irtosi lopussa helposti muista tuloksella 27,7/2100m. Lähdön ykköspalkinto oli 3000 euroa.

– Novan Voitto sai vetää alun rauhassa, ja pikkuhiljaa ruvettiin kiristämään tahtia. Ylivieskan viimeinen kurvi on jyrkkä, ja jos on sellainen hevonen, että sillä pystyy ajamaan alta pois, niin siinä saa hirveän edun muihin. Orissa oli esittelyn jälkeen vähän liikaakin virtaa, mutta startissa ei ollut mitään ongelmia, Veli-Erkki Paavola jutteli.

Ykkössija oli Petri Lahti-Luopan ja Jätehuolto Niemelä Oy:n omistamalle Novan Voitolle uran viidestoista. Startteja sillä on takana viisi enemmän.

Lahdessa ori laukkasi kesken vahvan nousun, mutta Ylivieskassa se jyskytti koko matkan kuin juna raiteillaan.

– Jos eivät ole meillä kaikki päivät samanlaisia, niin ei ne ole hevosellakaan. Välillä tulee huonompia päiviä, ja kun tehtävät kovenevat, niin sitä vaikeammaksi pärjääminen tulee. Hyvän hevosen ensimmäinen ehtohan se on, että silloin kun voittoa tarjotaan, niin se ottaa sen, Veli-Erkki Paavola painotti.

Veli-Erkki Paavola oli lähellä voittoa myös valmentamansa Hamlet Star rattailla.

Takarivin uloimmalta paikalta lähtenyt ruuna kiersi kolmannen radan kautta toisella radalle ilman vetoapua ja painui puolimatkassa keulaan, mistä se oli mainio kakkonen ajalla 15,7a/2100m.

Vain sisäratajuoksun saanut Feeling Classy tuli lopussa niukasti ohi.

Nopsa Vauhdin isännöimässä Raviruhtinas kisan ensimmäisessä osalähdössä saatiin yksi tämän vuoden suurimmista totopommeista, kun Jani Suonperä kannusti omistamansa ja valmentamansa Pertturin 5000 euron arvoiselle kakkossijalle ajalla 22,6a/1600m.

Lähdön kaksarikerroin nousi 1095:een ja troikkakerroin 18891:een.

Ylivieskassa ravattiin myös sunnuntaina. Halsualainen Elina Leppäharju teki B-ponillaan Marley Weellä voittoisan matkan Keskisen radalle.

Viime starttien laukoista ei ollut tietoakaan, kun Marley Wee paineli kauden kolmanteen ja uran yhdentoista voittoon ennätysajallaan 59,2/1620m.

#