maanantai 10.8.2020 | 18:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pulkkisen hirvimiesten lihakontti paloi maan tasalle – Kylmiössä odotti paloittelua kolme viikonlopuna kaadettua hirvenruhoa

Vetelissä hirvimiehillä on ollut viime vuosina huonoa tuuria: Nyt paloi lihakontti Pulkkisessa, mutta viime vuonna patanalaisten hirvenlihat pääsivät ylikypsäksi.

Sanni Aho
Ti 5.11.2019 klo 17:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lähellä valtatien reunaa Vetelin Haapasalossa paloi tiistaipäivän aikana aivan omassa rauhassaan Pulkkisen Metsästysyhdistyksen lihakontti sekä konevaja.

Seuran hirvijahdin johtaja Pauli Pulkkinen oli käynyt aamupäivällä laittamassa lihakonttiin aggregaatin päälle, jotta vajassa riippuvat kolme aikuisen hirven ruhoa eivät pakkasten vuoksi jäädy.

– Nyt tultiin ennen kolmea kahtomaan, että laitetaanko aggregaatti yöksi pois päältä. Tämä oli sitten lopputulos, kertoo Pulkkinen.

Metsästysmajan pihassa odotti vain savuava raunio.

Lihakontin yhteyteen oli kesällä rakennettu uusi nahkahuone. Lisäksi tulipalossa menetettiin vinssejä, nostureita ja muuta metsästystarviketta.

Onni onnettomuudessa oli, että noin kolmenkymmenen metrin päässä kontista ja vajasta sijaitseva metsästyskämppä säästyi. Kovemmalla tuulella sekin olisi voinut samalla palaa.

– Kyllä tämä iso menetys oli. Nopeasti arvioituna 30 000 euron arvosta paloi, laskeskelee Pulkkinen.

Seuralla on vakuutukset. Vielä ei tosin ole tiedossa, että kattavatko ne tulipalon vahingot.

Metsästysmajalta on matkaa valtatielle 300 metriä, mutta ilmoituksia tulipalosta ei hätäkeskukselle oltu tehty.

Veteliläisillä metsästysseuroilla on ollut epäonnea lihakonttiensa kanssa. Viime vuonna Patanassa lihakontti pääsi lämpenemään ja hirvenruhot pilaantuivat.

– Siellä pääsivät ruhot vähän turhan kypsäksi, mutta tulipa näistäkin ylikypsiä, harmittelee Pulkkinen.

#