maanantai 10.8.2020 | 19:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaksi asuntoa Reijonportista Kaustisen kunnalle – "Jos ostaja löytyy, niin asunnot myydään heti pois"

Sanni Aho
To 7.11.2019 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KAUSTINEN

Kaustisen kunta ostaa Halpa-Hallin viereen nousevasta kerrostalosta kaksi asuntoa. Kaupasta oli sovittu Reijonportin rakennusprojektin käyntiin saamiseksi.

Kunnan ostamat kiinteistöt ovat kooltaan 39 neliötä ja 52 neliötä. Velaton myyntihinta pienemmälle asunnolle oli 126 000 euroa ja suuremmalle 159 000 euroa. Asunnot mahdollisesti myydään kerrostalon valmistuttua.

– Jos ostaja löytyy, niin asunnot myydään heti pois, sanoo Alpia.

Kunta hyväksyi myös Asunto Oy Pajalanmäki II tehdyn tarjouksen. Kiinteistöstä saatiin kolme tarjousta ja korkein oli 70 000 euroa. Asunto Oy Jokitörmän asunnosta saatiin vain yksi tarjous, mitä hallitus ei hyväksynyt.

Esitys Köyhäjoen koulun lakkauttamisesta etenee joulukuun kunnanvaltuustoon. Pohjaesityksenä tulee olemaan, että Köyhäjoen koulun alaluokat aloittaisivat Kirkonkylällä ensi syksynä ja isommat ikäluokat jatkaisivat Köyhäjoella vuoden 2021 loppuun saakka. Tämä johtuu erityisesti siitä, että Kirkonkylän koululla ei kaikille ole tiloja.

Keskustelutilaisuus koulun lakkauttamisesta järjestetään kyläläisille ennen asiasta päättävän valtuuston kokousta.

Kunnanhallitus hyväksyi myös Keliberin malminetsintälupien jatkolupahakemukset Rapasaarelle, Syväjärvelle sekä Karhusaarelle sekä lausunnon Findest Proteinin ympäristöluvan muutoksesta.

Kunnan tietohuoltosihteerin nimike muutettiin kirjanpitäjäksi ja samalla kunnassa valmistaudutaan palkkapuolen tuleviin eläköitymisiin.

#