lauantai 11.7.2020 | 15:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

KPO suunnittelee uutta S-markettia Kauppatietä vasten – Kaava on nyt lausuntopyynnöillä

Ti 26.11.2019 klo 15:45

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

KAUSTINEN

Uusi S-marketin liikekiinteistö on nyt nähtäville laitettujen suunnitelmien mukaan nousemassa kiinni Kauppatiehen. Polttoaineen jakelupiste siirtyisi lähemmäs valtatietä ja nykyisen polttoainepisteen paikalle nousisi autojenpesuhalli.

Kiinteistön pohjapinta-ala olisi 3800 neliötä ja suunnitelmissa autopaikkoja on noin 120 kappaletta.

Kaava on nyt kuukauden ajan nähtävillä ja lausuntopyynnöillä. Kaavaehdotus käsitellään kunnanhallituksessa ja kunnanvaltuustossa alkuvuodesta 2020.

Kaustisen kunnanhallitus valitsi Korpelan voiman sääntömääräiseen syyskokoukseen edustajiksi Jouni Koskisen, Tina Lindskogin ja Seija Kaustisen.

Tanhuanpään ryhmäperhepäivähoitokoti, eli Haitekkitalossa toimiva ryhmis, muutetaan kevään ajaksi Pajalan päiväkodin 2-osastoiseksi satelliittiyksiköksi päiväkotimitoitukselle. Satelliittiyksikköön tulee osasto alle 3-vuotiaille ja toinen osasto kolme vuotta täyttäneille. Taloon voidaan näin ottaa 12 pienempää ja 24 vanhempaa lasta, joita hoitaa kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja neljä lastenhoitajaa.

Kaustisella hoitopaikkaa odottaa tällä hetkellä 23 lasta, eikä rinnakkaisen ryhmäperhepäivähoitokodin perustaminen riitä. Kustannukset yksikölle ovat 45 000 euroa.

Kunnanhallitus keskusteli pitkään ensi vuoden talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta. Se jätettiin vielä kuitenkin pöydälle ja asiaa jatketaan ensi maanantain hallituksen kokouksessa. Myös ympäristö- ja rakennustarkastajan yhteissopimus Vetelin kanssa jäi pöydälle.

#