keskiviikko 5.8.2020 | 16:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Maija Ahonen kolumnissaan: Mieli kaipaa muutakin kuin koronaa

Pe 20.3.2020 klo 13:51

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lauantaina satuin telkkarin ääreen, kun ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen päätti komean urheilu-uransa Kontiolahdella järjestettyyn naisten takaa-ajokisaan.

Vaikka en ole lajia koskaan erityisemmin seurannut, ahmin ampumahiihtoa koko ruudun täydeltä. Urheilukilpailu tuntui yhtäkkiä hetkelleen viimeiseltä kurkistusluukulta siihen tuttuun ja turvalliseen maailmaan, joka oli vielä hetkeä aiemmin ollut normaali.

Viime viikon torstaina valtioneuvosto laittoi pannaan kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat. Ja kuten tällä viikolla olemme nähneet, tämä oli vasta alkusoittoa ja ihmisten mielten valmistelua poikkeustilaan.

Huoli on suuri, sillä koronassa on paljon pelissä. Liki jokaisella suomalaisella on lähipiirissään iäkkäitä ja riskiryhmään kuuluvia, joita lauman on nyt kyettävä suojelemaan mahdollisimman hyvin.

Terveysasioiden lisäksi myös talousasiat painavat mieliä, sillä korona näkyy jo nyt monen työtilanteessa ja ennen pitkää koko yhteiskunnan taloudellisessa tilanteessa.

Uudessa tilanteessa mieli janoaa tietoa ja kännykkä hakeutuukin käteen tämän tästä.

Itsestäni olen kuitenkin vajaan viikon aikana huomannut, että jatkuva koronauutisten silmäily tekee olon vain entistä hermostuneemmaksi, eikä sellainen tee hyvää kenellekään.

Faktoista on toki hyvä olla perillä ja uutistilanne on tarkistettava säännöllisesti, mutta oman mielen kannalta on parempi, että antaa itselleen välillä ihan jotain muutakin ajateltavaa. Kun mieli pysyy parempana, poikkeustilannetta jaksaa muuten paremmin ja sääntöjäkin on helpompi noudattaa.

Me täällä Perhonjokilaakson toimituksessa seuraamme koronatilannetta, mutta pyrimme tarjoamaan lähiviikkojen aikana myös muuta luettavaa niin verkossa kuin printissäkin.

#