maanantai 28.11.2022 | 04:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Pääkirjoitus: Juhlia on ollut liian vähän – Onnea nuorille ja jääkiekkomaajoukkueelle!

To 2.6.2022 klo 08:40

Leijonien sunnuntai-iltainen jääkiekon maailmanmestaruus sai ihmiset suihkulähteisiin ja kiipeämään lyhtypylväisiin.

Vastaaviin kansanjuhliin on aihetta hirveän harvoin ja täällä maalla asuvana olisi toisaalta joskus mukava kokea spontaania massojen juhlintaa. Ei siis niin, että kalenterista varataan aika kuukausien päähän. Lopulta ne suunnitellut juhlat eivät vedä vertoja täysin spontaanille kiekkojuhlinnalle. Tosin kuka keksi ja mistä ihmeestä tuli ajatus siitä, että torille on mentävä?

Itse jääkiekon MM-peli oli jännittävää katsottavaa, mutta niin moni asia kahden viikon turnauksessa on kiinni tuurista. Yksi huono päivä voi tarkoittaa kotimatkaa muuten tasaisessa suorituksessa.

Ammattiin valmistuvat ja ylioppilaslakin päähänsä painavat ovat juhlansa ansainneet. Opiskelujen saattaminen loppuun saakka vastaa ennemmin muutamaakin liigakierrosta, kuin nopeaa turnausta. Ylioppilaille kirjoituksissa menestyminen saattaa pisteiden kohdalla olla kiinni tuurista, mutta pohjatyötä on tehty vuosia.

Yhtä kaikki, lauantaina on juhlan aika. Onnea kaikille, niin juhliville nuorille kuin jääkiekon maailmanmestareille! Onneksi suihkulähteitä on meillä harvakseltaan, mutta vesistöjä muuten riittää.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.