lauantai 3.12.2022 | 04:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

KesäPerhiksen pääkirjoitus: Elämän kesä ja kaikkien aikojen kesäbiisi – Nappaa tästä kesäinen soittolista

To 16.6.2022 klo 09:20

Jos koskaan, niin nyt. Kahden vuoden hissuttelu, koronakesät ja välillä järjettömiltä tuntuneet rajoitukset ovat ohi. Kaikki kesätapahtumat pyörivät ilman yleisörajoituksia ja maailma on auki.

Hyvä juttu, kolmanteen rajoituskesään ei olisi riittänyt enää paukkuja.

Nyt voidaan palata takaisin alkuperäiseen ongelmaan: miten aika riittää kaikkeen kivaan, mitä on tarjolla lähempänä ja kauempana?

Joka tapauksessa tulevassa kesässä on lupaus elämästä, joka nyt vihdoin palaa uomiinsa. Tämän kesän voi olla vielä suuremmin murehtimatta ruoan hinnan tai korkojen noususta - niistä huolehtimiseen löytyy aikaa talvellakin.

Yksi tärkeimmistä elämäni kesistä oli kesä 2000, jolloin saatoin vapaasti ajella mopolla pitkin jokilaaksoa. Ja kyllä sitä ajettiinkin. Huumaava vapaudentunne iski läpi, kun Kirkkotanhuan alamäessä painoi kaasua.

Samana kesänä ilmestyi Bon Jovin It´s my life.

Tilanteita en muista, että missä kyseinen biisi olisi soinut, mutta ihan muutama päivä takaperin kuulin sen radiosta. Biisi palautti mieleen sen riehakkaan vapauden, jolla vielä alaikäinen nuori lähti tutkimaan maailmaa.

Harva kappale tiivistää elämän ja vapauden tehdä ja mennä yhtä hyvin, mutta tämä on toki vain yhden ihmisen kokemus.

Jokaisella löytyy varmaan juuri se oma kesäbiisi, joka palauttaa mieleen hetken tai tunteen. Kysyin tästä vinkkiä somessa ja kymmenistä biiseistä syntyikin soittolista. Kesäbiisit ovat kepeitä, sen ajan hittejä tai sikaa kestäviä klassikoita, jotka vievät muistoissa jopa vuosikymmeniä taaksepäin.

Tämän hetken innoituksessa Spotifyhyn syntyneen soittolistan löydät tästä:

Leppoisaa kesää KesäPerhiksen lukijoille! Kesälehden löydät näköislehtenä täältä, 16.6. Perhiksen levikkialueella postilaatikosta ja pitkin kesää paikoista, missä ihmiset liikkuvat.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.