4 yritysmaailman trendiä, joihin kannattaa panostaa vuonna 2024

Trendien painopisteet muuttuvat ja niiden seuraaminen voi avata uusia mahdollisuuksia liiketoiminnalle. Tutustu neljään yritysmaailman trendiin, joihin kannattaa panostaa vuonna 2024.

Askeleen edellä kulkevat yritykset sopeutuvat nopeasti muuttuvaan ympäristöön ja pystyvät vahvistamaan asemaansa markkinoilla hyödyntämällä uusia ilmiöitä. Joskus trendien hyödyntäminen vaatii ulkoista rahoitusta – yksi rahoitusvaihtoehto on yrityslaina.

1. Hyödynnä tekoälyä liiketoiminnassa

Tekoäly (AI) tulee olemaan mukana vuoden 2024 yritysmaailmassa merkittävämmin kuin koskaan aikaisemmin. AI:n avulla yritykset voivat esimerkiksi tehostaa prosessejaan, tehdä tarkempia markkina-analyysejä ja parantaa asiakaskokemusta.

Tekoälyn avulla voidaan automatisoida rutiininomaisia tehtäviä, jolloin työntekijöiden aikaa vapautuu luovempaan ja strategisempaan työhön. Pysyäkseen kehityksessä mukana, yrittäjien ja työntekijöiden kannattaa miettiä, kuinka he voisivat hyödyntää tekoälyä liiketoiminnassaan.

2. Tarjoa asiakkaille personoituja palveluita

Asiakkaiden kasvavat odotukset räätälöityihin kokemuksiin edellyttävät yrityksiltä enemmän kuin pelkän teknologian hyödyntämistä – asiakkaat kaipaavat syvää ymmärrystä ja empatiaa. Voit voittaa asiakkaidesi sydämet tuntemalla heidät yksilöinä ja tarjoamalla heille merkityksellisiä ja räätälöityjä palveluita tai tuotteita.

Tämä ihmisläheinen lähestymistapa lisää asiakastyytyväisyyttä sekä vahvistaa asiakasuskollisuutta. Kilpailun koventuessa kyky ymmärtää ja vastata asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin on avain kestävään kasvuun.

3. Vastuullisuus – sanoista teoiksi

Kuluttajat ja sidosryhmät vaativat enenevässä määrin nähtäviä ja mitattavia toimenpiteitä vastuullisuuteen liittyen. Yritykset jotka eivät noudata vastuullisuuden periaatteita voivat menettää asiakkaittensa luottamuksen.

Vastuullisuus ei ole enää pelkkä vuosikertomuksessa nostettu trendikäs sana, jolla kohennetaan yrityksen imagoa. Se on toimintaa, joka täytyy sisällyttää yrityksen prosesseihin. Tällaisia toimia voi olla esimerkiksi uusiutuvien energiamuotojen käyttöönotto, eettisten toimitusketjujen varmistaminen ja paikallisuuden korostaminen hankinnoissa.

Vastuullisuus on yhä useammin osa jokaisen yrityksen perustoimintaa eikä se rajoitu ainoastaan suuriin korporaatioihin. Kaiken kokoisten yritysten odotetaan tekevän aktiivisia toimia vastuullisuuden ja kestävän kehityksen puolesta.

4. Säästä lainakuluissa, älä yritystoiminnassa

Monien uusien ilmiöiden ja trendien huomioiminen saattaa vaatia investointeja. Investointien ollessa ajankohtaisia kannattaa yrityslaina hakea Sortterin lainavertailupalvelussa.

Vuonna 2024 yrityslainan kilpailuttamisen merkitys korostuu, sillä korkotaso on ollut korkealla. Korkea lainakorko on yritykselle lisäkustannus ja heikentää liiketoiminnan kannattavuutta.

Yrityslaina kannattaa kilpailuttaa, sillä lainatarjouksissa on eroja. Sortterin avulla saat lainatarjouksia monelta lainantarjoajalta vain yhdellä hakemuksella ja löydät itsellesi sopivimman yrityslainan täysin ilmaiseksi.

Kotimainen Sortter on lainavertailupalvelu, jonka avulla vakuudellinen tai vakuudeton yrityslaina kannattaa hakea: voit saada vakuudetonta yrityslainaa jopa 250 000 euroa ja vakuudellista yrityslainaa myös yli 250 000 euron lainasummiin.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Tero Putkonen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.