Pohditko asuntoremonttia? – Remonttilainan kilpailutus on todella helppoa

Korkoprosentti vaikuttaa merkittävästi lainojen hoitokuluihin.
Korkoprosentti vaikuttaa merkittävästi lainojen hoitokuluihin. Kuva:

MAINOS -

Onko ajatuksissasi uusittu tilava, moderni asunto ja mietit olisiko sinulla tai perheelläsi varaa remontoida sellainen? 

Remonttilainaa haetaan kodin tai vapaa-ajan asunnon parannustöitä varten.  Remonttilainat voit pahimmillaan olla erittäin kalliita, joten lue tarkkaan, ja hae edullisin.

Remonttilainahakemuksen täyttäminen ja lainojen korkojen vertailu on nykyään todella helppoa: Alkuvaiheessa syötät lainavertailupalveluumme vain tarvitsemasi lainan määrän sekä arvioidun takaisinmaksuajan. Tällä perusteella saat jo osviittaa siitä paljon sinun pitää lyhentää luottoa kuukaudessa.

 

Kauttamme hakemuksesi lähtee hakemuksesi pankeille ja muille rahoituslaitoksille, ja he antavat automaattisesti alustavan lainapäätöksen ja -tarjouksen syöttämiesi tietojen perusteella

Jos saat joltain taholta mieluisan tarjouksen, voit allekirjoittaa lainasopimuksen sähköisesti ja nostaa rahat tilillesi.

Muista, että remonttilainan tarjoamat verohelpotukset ovat kuitenkin laillisia vain, jos laina on todella otettu oman asunnon tai vapaa-ajan asunnon kehittämiseen. Tällöin se luetaan teknisesti ottaen asuntolainaksi.

Remonttilainaa kannattaa ensisijaisesti hakea samalta yritykseltä, jolta on hankkinut asuntolainan. Jos asuntolainaa ei entuudestaan ole, edullisinta on hankkia laina pankin vakuudellisena kulutusluottona. Vakuudettomat kulutusluotot ovat miltei kaksin verroin kalliimpia. Pankkien ulkopuoliset remonttilainat ovat vielä hintavampia.

Remonttilainan yhdistäminen asuntolainaan ei aina onnistu, etenkin, jos rahaa haetaan pienempiin peruskorjauksiin kuten esim. tapetointiin tai lattiapintojen uusimiseen. Aina ei ole myöskään mahdollista saada vakuudellista lainaa ja tällöin vakuudeton remonttilaina on ainut vaihtoehto.

 

 

Lainavertailussa sinun kannattaa selvittää myös miten paljon voisit säästää yhdistämällä aiempia lainojasi. Yhdistelmälainalla voi tulla aiempaa pienempiä kuukausikustannuksia, ja pystyt hallinnoimaan talouttasi yksinkertaisemmin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on nyt lainoja useilta eri toimijoilta, nostamalla kaikki luotot kootusti yhteen isoon luottoon, kokonaiskustannuksissa saatat säästää huomattavia summia vuositasolla. Yhdistämällä lainat helpotat myös oman taloutesi hallinnointia ja voit minimoida pienistä luotoista aiheutuvia riskejä.