perjantai 16.4.2021 | 22:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Perho valitsi päiväkodin urakoitsijaksi Rakennushollari Oy:n – Havainnevideo kurkistaa myös rakennuksen sisään

Uuden päiväkodin pitäisi olla käyttövalmis lokakuun 2021 loppuun mennessä. Maatyöt aloitetaan ensi kuussa.

Maija Ahonen
To 9.4.2020 klo 14:24

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perhon kunnan uuden päiväkodin rakennusurakoitsijaksi on valittu kalajokinen Rakennushollari Oy:n, joka voitti tarjouskilpailun tarjoushinnalla 2 965 150 euroa ilman arvonlisäveroa.

Päiväkodin rakentaminen toteutetaan KVR-urakkana eli kokonaisvastuurakentamisena. KVR-urakassa on mukana muun muassa Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy.

Päiväkotihankkeen valvonnan sekä turvallisuus- ja kosteudenhallintakoordinaattorin tehtävät kunta hankkii WSP Finland Oy:ltä, jonka tarjoushinta palveluista on 141 600 euroa ilman arvonlisäveroa.

Uusi päiväkoti kokoaa saman katon alle kaikki kunnan varhaiskasvatuksen ryhmät. Yhden päiväkodin mallin lasketaan tuovan myös synergiaetuja varhaiskasvatuksen henkilöstömääriin ja vuorojärjestelyihin.

Suunnittelun perusteena on käytetty 153 hoitopaikkaa, jotka jaettaisiin yhdeksään ryhmään. Päiväkotiin tulee neljä ryhmää sekä 0–3-vuotiaille että 3–5-vuotiaille, siten että pienempien ryhmät olisivat 12-paikkaisia ja isompien 21-paikkaisia. Lisäksi päiväkotiin tulisi yksi 21-paikkainen vuorohoitoryhmä.

Päiväkotiin tulee jokaisen päivähoitoryhmän kotitilojen lisäksi yhteiskäyttöön tarkoitettuja ryhmätiloja.

Puurakenteisen ja puuverhoillun päiväkodin kerrosalaksi on suunniteltu 1496,5 neliömetriä.

Katso Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy:n havainnevideo päiväkodista (kikkaa mustaa ruutua):

Uuden päiväkodin on määrä valmistua lokakuun loppuun mennessä 2021. Alunperin valmista piti olla jo kesällä 2021, mutta aikataulua päätettiin väljentää, että rakennuksen suunnittelulle ja toteutukselle jää riittävästi aikaa.

– Ensinnäkin otimme neuvotteluille vähän suunniteltua enemmän aikaa, että arkkitehdillä oli paremmin aikaa miettiä meidän toiveiden toteuttamista, Perhon kunnan tekninen johtaja Alpo Anisimaa kertoo.

– Halusimme myös varmistaa, että urakoitsijalla on aikaa rakentaa hyvän sään aikaan vesikatto päälle, että pääsee kuivana työskentelemään. Tärkeää on myös se, että kuivumisaikaa jää riittävästi, ettei tarvitse hätäillä urakka-aikataulun takia ja tehdä siksi virheitä.

Hieman hitaampi aikataulu näkyy myös urakan hintalapussa.

– Kyllähän sitä nopeastikin pystyy töitä tekemään, mutta se myös maksaa enemmän, Anisimaa toteaa.

Valtuusto on päättänyt päiväkotihankkeen budjettikatoksi 3,2 miljoonaa euroa, jonka kunta aikoo kattaa talousarviolainalla.

Urakoitsijan valintaa koskevan päätöksen valitusaika päättyy ensi viikolla. Tämän jälkeen kunta ja rakennusurakoitsija allekirjoittavat urakkasopimuksen. Maatyöt on tarkoitus päästä aloittamaan toukokuun alussa.

Uusi päiväkoti rakennetaan kunnan omistamalle tontille, joka sijaitsee Vanhainkodintien, Myllynkankaantien ja Jyväskyläntien välissä. Paikalla on sijainnut aiemmin vanha lääkärintalo ja hammashoitola, jotka purettiin uuden päiväkodin tieltä maaliskuussa.

Tontilla on vielä vanha hirsinen saunarakennus, joka on tarkoitus siirtää pääsiäisen jälkeen lähemmäs vanhainkotia. Anisimaan mukaan kunnan tarkoituksena on kunnostaa rakennus vuokrattavaksi saunatilaksi.

Tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole päätetty muusta kuin rakennuksen siirtämisestä.

Havainnekuvasta näkyy, että Perhon päiväkodin ympärille tulee erilaisia leikkialueita.
Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy

Päivähoitoryhmien omien kotitilojen lisäksi päiväkotiin tulee yhteiseen käyttöön tarkoitettuja ryhmätiloja.
Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy

#