MAINOS

Raapimispuu kissalle - vähällä vaivalla isot säästöt

MAINOS -

Ne, joilla on kotona kissa, ovat taatusti ainakin kerran tuskailleet sitä, kun kissa on raapinut tapetteja tai huonekaluja. Vaikka kissa olisi kuinka rakas perheenjäsen tahansa, kukaan ei yleensä anna tällaisen tapahtua omassa kodissaan. Raapiminen on kuitenkin osa kissan luontaista käyttäytymistä, jolla se pitää kyntensä kunnossa. Onkin siis hyvä, jos kissalla on jokin raapimiseen tarkoitettu paikka.  

Kotinikkarihan nyt rakentaa kissalleen raapimispuun ihan itse puutolpasta, jonka ympärille on kierretty köyttä mahdollisimman tiukalle. Kustannukset ovat minimaaliset ja yleensä tuppaavat löytyä jo valmiiksi jostain autotallin perukoilta. Jos kuitenkin haluat hemmotella kissaasi ja säästää omaa aikaasi, kannattaa raapimispuu ostaa.  

Miksi ostaa kun voi tehdä itse?

Kuten jo sanottu, ei raapimispuu ole mikään monimutkainen vempele, vaan melko yksinkertainen rakentaa itse. Kannattaa kuitenkin ensin miettiä, oletko tosissasi niin näppärä käsistäsi kuin luulet olevasi. Ja vaikka seuraisit ohjeita vaikkapa videolta, on siinä silti se vaara, että teet jonkinlaisen virheen. Juurikin tämä virheen mahdollisuus saattaa johtaa siihen, että kissasi vahingoittaa itseään raapimispuuta käyttäessään. Amatöörin tekemä raapimispuu ei myöskään välttämättä kestä kuin vuoden, jolloin se pitäisi taas rakentaa itse.  

Ostamalla raapimispuun saat siinä sivussa myös takuun siitä, että se on turvallinen kissallesi ja ammattilaisen suunnittelema: siinä on käytetty juuri oikeanlaisia materiaaleja ja valmistaja osaa antaa tuotteelle realistisen takuun.  

Kannattaa myös muistaa, että raapimispuu voi olla paljon muutakin kuin vain raapimispuu: panostamalla siihen hieman enemmän saat kissallesi kunnollisen aktiviteettinurkkauksen, jossa se pääsee teroittamaan kynsiään, leikkimään ja nukkumaan. Kun kissallasi on puuhaa, pysyy se poissa pahanteosta.  

Pidä nämä mielessäsi

Mitä sitten kannattaa etsiä, kun lähtee ostoksille? Tämä riippuu melko lailla kissastasi. Onko se vielä kasvuiässä? Kuinka energinen ja vilkas kissa on? Nämä on hyvä olla mietittynä ennen kuin alat etsimään raapimispuuta.  

Moni raapimispuu on suunniteltu niin, että itse raapimispuu muodostaa koko rakennelman rungon ja sen ympärille on lisätty erilaisia muita aktiviteettejä kuten vaikkapa roikkuva lelu, jonkinlainen suljettu pesäkolo sekä eri korkeudella olevia tasoja, joilla kissa voi istua tai maata. Kissat viettävät ison osan hereilläoloajastaan siihen, että ne tarkkailevat ympäristöään. Tämän vuoksi ne hakeutuvat nurkkiin ja tuolien selkänojien päälle. Raapimispuun pitäisi siis olla sen verran korkea, että kissa voi tarkkailla kodin elämää sen huipulta.  

Raapimispuun makuualustat ja pesäkolot on yleensä suunniteltu niin, että ne eivät vaadi mitään lisäpehmusteita, mutta mikäli tiedät, että kissasi tykkää peuhata vaikkapa tyynyllä, voi hankkia sen verran isomman raapimispuun, että sitä voi hieman tuunata.  

Tuunata voi myös raapimispuun leluja. Yleensä niihin kuuluu yksi narun varassa oleva karvapallo. Narun voi koittaa vaihtaa esimerkiksi jouseen, jolloin lelu on huomattavasti eloisampi ja karvapallon tilalle voi asentaa vaikkapa pehmohiiren, jotta lelu olisi hieman haasteellisempi kissalle. Katso kissan raapimapuut täältä https://preeco.fi/20-kissan-kiipeilypuut